09 20 okt. '24
E44f985a 0a31 4480 b9d9 5f157739fd7b

Chris Vermorcken

The Hollywood Messenger

Editie 1985
86' - 1985 - Komedie - Taal: Engels
Regisseur: Chris Vermorcken Componist: Armando Carrere Met: Maritza Norman, Muriel d'Odemont, Tim Tenders

Chris Vermorckens nieuwste film gaat over de ontmoeting tussen twee vrouwen in Hollywood. Maritza Norman is een kleine Franse dame die al ruim dertig jaar in Hollywood leeft en werkt als "messagère des stars". Op een dag wordt zij bezocht door Muriel, een 22-jarige Belgische mannequin die graag actrice in Hollywood zou worden. De twee vrouwen groeien nader tot elkaar via hun dagelijkse belevenissen in de showbizz, hun hoop en hun dromen. Terwijl zij op zoek is naar een rol ontmoet Muriel de jonge acteur Jim in de wachtzaal van een agent op Sunset Boulevard. Hij is charmant en lijkt wel iedereen in de stad te kennen ... Dat brengt een wending teweeg in de relatie tussen de drie personages.

Chris Vermorcken baseerde deze film op eigen ervaring. Zij had zelf Maritza Norman ontmoet en er was een vriendschap ontstaan. Maritza is de enige zelfstandige agente in Hollywood en haar huis is een toevlucht voor talloze stars. Zij baant haar weg in een wereld die enkel om geld draait. Muriel is zowat de verpersoonlijking van de manier waarop Vermorcken zelf iemand als Maritza Norman ziet. Zij is in werkelijkheid een mannequin die naar Hollywood gelokt werd maar er, eens zij erheen ging, nogal was desillusies opliep. Het was Maritza Norm an die haar opving. Het derde personage, Tim Tenders, is pas afgestudeerd van de Actor's Studio. Hij is een neef van Bob Rafelson.

(Vrij naar persmap)

Chris Vermorcken studeerde aan het INSAS te Brussel en debuteerde met de kortfilm Le dernier des chiens. Er volgden nog twee kortfilms en dan maakte zij lo sono Anna Magnani (1979), die op diverse festivals vertoond werd. Zij werkte ook voor televisie.

Image gallery

E44f985a 0a31 4480 b9d9 5f157739fd7b
3e465767 9b26 42d8 9b71 daf9631d4a55

Generiek

Regisseur

Chris Vermorcken

Componist

Armando Carrere

Met

Maritza Norman, Muriel d'Odemont, Tim Tenders

Scenario

Chris Vermorcken

Cinematograaf

Jean-Claude Neckelbrouck

Monteur

Rosanne Van Haesebrouck

Producent

Marilyn Watelet

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

België

Jaar

1985

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?