09 20 okt. '24
F6227afa 326f 4e84 b355 4fd7b90150cf

Sachiko Hidari

The Far Road (Toi ippon no michi)

Editie 1980
114' - 1978 - Drama - Taal: Japans
Regisseur: Sachiko Hidari Met: Sachiko Hidari, Yoshie Ichige, Hisashi Igawa
Oktober 1975. Op de dag van de nationale feestdag van de Spoorwegen begeeft lchizo Takinowe zich samen met zijn vrouw Satoko naar Sapporo om er de eerbewijzen van zijn dertig jaar dienst in ontvangst te nemen. lchizo is zeer fier maar toch staat op zijn gezicht een soort verontwaardiging af te lezen en ‘s avonds bij het feestdiner dat hij door zijn familie aangeboden krijgt, bederft hij de avond van alle genodigden door zijn toekomstige schoonzoon uit te maken en hem de hand van zijn dochter te weigeren. Satoko herinnert zich dan wat ze allemaal gedurende die dertig jaar moeten meemaken heeft: een bewogen leven, heel nauw verbonden overigens aan de spoorwegmaatschappij: haar verhuis naar het verre en koude Hohkaido, en de werkloosheid, de mislukking in het examen van lchizo, die hierdoor geen bevorderingen kon bekor.en De opkomst van het syndikaat en daarna de felle twisten omtrent de oprichting van een konkurrerend syndikaat.

Satoko herinnert zich pijnlijk hoe de vrienden van haar man zich vervreemden naarmate ze opklommen op de maatschappelijke ladder en zich verwijderden van lchizo. In al die konflikten ontdekt ze nu ook de politieke vorming van haar zoon Toru. Een tijdje later zijn Ichizo en Satoko in Nagasaki: lchizo zal zijn in Sapporo gekregen eerbewijzen in de zee werpen! "The Far Road" is een van de eerste maatschappijduidende vrouwenfilms uit Japan. De film is niet enggeestig feministisch alhoewel hij nu bepaald niet steeds het standpunt van de man flatteert. “The Far Road' is bovendien, iets raars in de politiek geëngageerde film, technisch en fotografisch perfekt uitgebalanceerd.

Image gallery

F6227afa 326f 4e84 b355 4fd7b90150cf
1524942e edf1 4860 a793 729d8f484538

Generiek

Regisseur

Sachiko Hidari

Met

Sachiko Hidari, Yoshie Ichige, Hisashi Igawa

Scenario

Ken Miyamoto

Cinematograaf

Junichi Segawa

Meer informatie

Taal

Japans

Productielanden

Japan

Jaar

1978

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?