09 20 okt. '24
F7c0bcfa ae09 427a b06a aef260aa0e15

Barry Sonnenfeld

The Concierge (For Love or Money)

96' - 1993 - Komedie, Romantisch
Regisseur: Barry Sonnenfeld Componist: Bruce Broughton Met: Michael J. Fox, Gabrielle Anwar, Anthony Higgins, Michael Tucker, Bob Balaban, Isaac Mizrahi
Doug Ireland is een man die mirakels kan versieren. Hij kan je een paar plaatsen bezorgen voor de heetste show op Broadway of een privéhelicopter inschakelen om je naar je volgende afspraak te laten brengen. Het enige wat Doug moet doen is een telefoontje plegen en zogenaamd volzette restaurants openen hun deuren voor jou. Als je wil kan hij het zelfs zo regelen dat je op de middag in een leeg Yankee-stadion de Spar Spangled Banner kunt zingen.
Doug is de conciërge van The Bradbury, een van New Yorks meest exclusieve hotels, en als je een wens hebt, dan is hij er om die waar te maken, Doug heeft een droom -het bouwen van zijn eigen luxehotel. Maar hoewel hij zijn dag doorbrengt met het vervullen van de grillen van het rijke cliënteel van de Bradbury, gaat hij 's avonds naar huis naar een troosteloze eenkarnersflat, waar hij op alles bespaart en Chinees eet. Op een goeie dag ontmoet hij een investeerder die akkoord gaat hem geld te lenen, op voorwaarde dat Doug 'babysit' speelt voor de mooie jonge minnares van de investeerder. Dougs gevoelens voor haar brengen algauw zijn plannen in gevaar en hij moet beslissen of het liefde is of geld dat hem gelukkig zal maken.
The Concierge is een typisch New Yorkse romantische komedie, de tweede film van Barry Sonnenfeld, maker van het succesrijke The Addams Family.

Image gallery

Ead417f0 9021 4c3e aa2f c37a42464e2a
F7c0bcfa ae09 427a b06a aef260aa0e15

Generiek

Regisseur

Barry Sonnenfeld

Componist

Bruce Broughton

Met

Michael J. Fox, Gabrielle Anwar, Anthony Higgins, Michael Tucker, Bob Balaban, Isaac Mizrahi

Scenario

Mark Rosenthal, Lawrence Konner

Cinematograaf

Oliver Wood

Monteur

Jim Miller

Producent

David T. Friendly

Meer informatie

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Jaar

1993

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?