09 20 okt. '24
B4801664 f5bd 456e a5da 8ce045b860c0

Gee-woong Nam

Teenage Hooker Becomes a Killing Machine (Daehakno-yeseo maechoon-hadaka tomaksalhae danghan yeogosaeng ajik Daehakno-ye Issda)

60' - 2000 - Misdaad, Drama, Horror - Taal: Koreaans
Regisseur: Gee-woong Nam Componist: Gee-woong Nam Met: Dae-tong Kim, So-yun Lee
Avant-garde en kitsch hebben altijd deel uitgemaakt van een ondergrondse filmgeschiedenis. Dit wordt ook geïllustreerd in deze levendige lowbudgetfilm, waarvan het uitgangspunt wreed maar briljant is: een tienerhoertje wordt verkracht, vermoord en aan stukken gesneden, maar verrijst als een cyberhoertje en neemt wraak. Deze kruising van een ‘rape-revenge’ film met Robocop, leidt tot een groezelige theatrale versie van post-feministische rechtvaardigheid. De muzikale collage is voortdurend in strijd met de beelden. De credits verschijnen twee keer. Er zijn vreemd rustige momenten tussen de heftig gemonteerde stukken. De houding tegenover wraak drijft eerder op intensiteit dan op inzicht. Te midden van al deze cartooneske overdrijving zijn er oases van pathos. Maar deze koppige inconsistentie van toon en betekenis is kenmerkend voor de kitscherige intensiteit van de film. (Catalogus Internationaal Film Festival Rotterdam, 2002)

Image gallery

B4801664 f5bd 456e a5da 8ce045b860c0

Generiek

Regisseur

Gee-woong Nam

Componist

Gee-woong Nam

Met

Dae-tong Kim, So-yun Lee

Scenario

Gee-woong Nam

Cinematograaf

Gee-woong Nam

Monteur

Gee-woong Nam

Meer informatie

Taal

Koreaans

Productielanden

Zuid-Korea

Jaar

2000

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?