09 20 okt. '24
D104ec65 1eb1 4a51 b140 06523393ce6b

Peter George

Surf Nazis Must Die (Surf Nazis Must Die)

Editie 1987
83' - 1987 - Actie, Drama, Komedie, Horror - Taal: Engels
Regisseur: Peter George Componist: Jon McCallum Met: Gail Neely, Robert Harden, Barry Brenner

Wie zich nog de crazy film The Toxic Avenger herinnert van het Filmgebeuren 1984, die zal al meteen weten in welke sfeer hij deze film van het Troma-team moet plaatsen. Troma is een produktiehuis van « schlock » en «gore» films, waarin thrillers en horrorfilms op een bijna kol­dereske manier op de spits worden ge­dreven, met hyper-karikaturale slechte­rikken die de brave burger het leven zuur maken. Daarbij is niets te gek - zombies, kannibalen, mutanten, nazi's, terroristen en ander onguur volk zijn de populaire bewoners van het Troma imperium.

Surf Nazis Must Die was een van de drukst besproken, maar niet drukst bekeken, films van de marché du film in Cannes 1987, waar hij werd vertoond naast andere produkten van de Troma-stal: Curse of the Cannibal Confederates, I was a TV­-Terrorist, e.d. films met titels in­de-stijl-van-« Suske-en-Wiske », waarvan de bezoekers op het voorprogramma een hele reeks trailers zullen opgediend krijgen. Surf Nazis is een soort « Clockwork Orange meets Mad Max» op het strand , die niet al te sérieux mag genomen worden.

In de nabije toekomst is het sociale leven in California zwaar ontwricht door een zware aardbeving. Wet en orde zijn zoek en de stranden worden onveilig gemaakt door allerlei bendes, onder wie de «Samoerai Surfers». De Surf Nazis ijveren voor heer­schappij op het strand. Zij wonen in een strandbunker, hebben bewapende surf­planken, dragen messen en hakenkruis­tatoeages en gehoorzamen aan een Surfing Fuehrer, die zich uiteraard Adolf noemt. Adolf droomt van een « new beach ». Er worden nogal wat beestigheden uitgehaald, tot een boze moeder de dood van haar zoon komt wreken. Eén voor één liqui­deert zij de Nazi's op - op zijn zachtst gezegd - hardhandige wijze . (vrij naar persdossier)

Image gallery

8c1da452 e76d 4d97 944f b1e0b3076440
D104ec65 1eb1 4a51 b140 06523393ce6b

Generiek

Regisseur

Peter George

Componist

Jon McCallum

Met

Gail Neely, Robert Harden, Barry Brenner

Scenario

Peter George, Jon Ayre

Cinematograaf

Rolf Kestermann

Monteur

Craig A. Colton

Producent

Robert Tinnell

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Jaar

1987

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?