09 20 okt. '24
C36565d9 3ec2 46dd b7fa d01b77c88710

Philip Noyce

Shadows of the Peacock

Editie 1987
90' - 1987 - Drama, Romantisch - Taal: Engels
Regisseur: Philip Noyce Componist: William Motzing Met: Wendy Hughes, John Lone, Seven Jacobs, Peta Toppano
Wie Newsfront en Heatwave gezien heeft zou wel eens wat verrast kunnen worden bij Noyce 's nieuwste film, een wat ro­mantische en vooral exotische film die de kijker al vlug in de ban brengt van de betovering van de adembenemende schoonheid van Thailand en van de Ba­linese dans . De film moest eigenlijk in Bali worden opgenomen, maar de Indo­nesische autoriteiten schrapten alle Aus­tralische visa en men moest inderhaast een andere locatie zoeken. Vandaar de mis­schien wat gewrongen situatie in de film. Maria is een lieve vrouw, die na het over­lijden van haar vader een crisis door­maakt. Haar druk bezette echtgenoot laat haar wat aan haar lot over en zij zit op een dood punt. Een vriendin suggereert haar vakantie te nemen in Thailand, waar een vriend een hotel runt. Zij vertrekt, probeert te genieten van de schoonheid en de rust van de omgeving , maar voelt zich erg onzeker en in de war. Het wordt nog moeilijker als zij Raka ontmoet, een Ba­linees die daar woont en werkt, en in zijn eenzame uren de Balinese dans beoefent. Toevallig treft zij hem daarbij aan. Zij wordt verliefd en zwicht na lang aarzelen. In haar overgave besluit zij niet op het afgesproken tijdstip naar Australië terug te keren. Zij slaagt er evenwel niet in haar man gerust te stellen en een openlijk conf­lict dreigt. Slechts na enkele maanden hervindt zij haar evenwicht en keert zij naar haar man terug.
Shadows of the Peacock is een mooie, soms ontroerende film. Zijn stijl is uitermate verzorgd, maar traditioneel. Het verhaal zal voor sommigen misschien wat conven­tioneel zijn . Maar niemand zal kunnen ontkennen dat Shadows of the Peacock geen bijzondere bekoring uitstraalt door de ingehouden, trage en beheerste emotiona­liteit die achter de kleurrijke beelden schuilgaat. Wendy Hughes, welbekend uit de films van Paul Cox ( My first wife en Lonely Hearts) bewijst ook hier dat zij een sterke actrice is. (wp)

Image gallery

C36565d9 3ec2 46dd b7fa d01b77c88710
692fd333 8834 43bc 9c3f 0cb183a1bea6

Generiek

Regisseur

Philip Noyce

Componist

William Motzing

Met

Wendy Hughes, John Lone, Seven Jacobs, Peta Toppano

Scenario

Jan Sharp

Cinematograaf

Peter James

Monteur

Franz Vandenburg

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Australië

Jaar

1987

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?