09 20 okt. '24
C1557923 44d4 4554 83b4 da9d53acd610

Alfred Hitchcock

Rich and Strange

83' - 1931 - Drama, Komedie, Romantisch - Taal: Engels
Regisseur: Alfred Hitchcock Componist: Hal Dolphe Met: Henry Kendall, Joan Barry, Percy Marmont, Elsie Randolph
Een kleinburgerlijk paartje verveelt zich in de dagelijkse sleur en elkaars gezelschap. Een erfenis biedt hen de kans om op wereldreis te gaan en iets van het leven en het avontuur te proeven. Aan boord van het schip wordt zij het hof gemaakt door een Engelse heer, die ze zeer onheus behandelt. Hij heeft een romance met een 'Prinses' die een avonturierster blijkt te zijn en er met zijn geld vandoor gaat. Ze worden zeeziek, lijden schipbreuk, worden bedreigd door Chinese piraten, maar in dat ene bange moment waarbij ze geconfronteerd worden met de dood vinden ze heel even steun bij elkaar. Maar uiteindelijk terug thuis in hun vertrouwde zitkamer in hun gezellig huisje, nestelen ze zich opnieuw in hun dagelijkse sleur, een klein beetje meer ontgoocheld in elkaar, maar net even verveeld, en zeker niet veel wijzer geworden.
Rich and Strange is een vaak sarcastische satire op de Engelse middle-class-in-het buitenland, maar het is ook een pessimis­tische en sardonische variant op het Hitchcock-thema van het 'romantisch' paar dat zich pas 'vindt' na allerlei tribulaties. Het komt hier verrassend goed tot zijn recht: zonder de complicaties van een thrillerplot is de satire scherper en duidelijker.
Rich and Strange maakte aanvankelijk wei­nig indruk; de film werd pas later ge­waardeerd als één van de meer fascine­rende pre-Hollywood Hitchcockfilms.

Image gallery

C1557923 44d4 4554 83b4 da9d53acd610
Db8c1cbc a3b4 497e 9e1e 14c20ea95ac5

Generiek

Regisseur

Alfred Hitchcock

Componist

Hal Dolphe

Met

Henry Kendall, Joan Barry, Percy Marmont, Elsie Randolph

Scenario

Alma Reville, Val Valentine, Alfred Hitchcock

Cinematograaf

Jack E. Cox, Charles Martin

Monteur

Winifred Cooper, Rene Marrisson

Producent

John Maxwell

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigd Koninkrijk

Scenario gebaseerd op

''Rich and Strange'', (Dale Collins)

Jaar

1931

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?