09 20 okt. '24
106e4041 8c83 436e 8fcd af9653204f49

Alan J. Pakula

Presumed Innocent

127' - 1990 - Mysterie, Thriller - Taal: Engels
Regisseur: Alan J. Pakula Met: Harrison Ford, Raul Julia, Greta Scacchi

Rusty Sabich is procureur bij het open­baar ministerie. Hij is een integere jurist die menige zaak tot een goed einde bracht. Wanneer het bericht binnenkomt dat mooie collega Caroline Polhemus brutaal vermoord werd is iedereen op het bureau geschokt. Het meest nog de baas, Hoofdprocureur Horgan en Sabich, want die hebben allebei een passionele relatie met Polhemus gehad (wat zij niet weten van elkaar). Horgan geeft Sabich opdracht de zaak voor te bereiden en de nodige research te doen. Voor Sabich wordt dat het begin van een nachtmerrie: met zijn vrouw Barbara botert het moeizaam want zij is nog kapot van Rusty's slippertje, en het wordt allemaal erg hachelijk wanneer uiteindelijk alle verdenking op hemzelf komt nadat zijn liaison met de schone aan het licht is gekomen. Zijn baas laat hem vallen en wil zelfs liegen om Rusty veroordeeld te krijgen en ook advokaat Stem, die vaak tegen Rusty in de rechtszaal had gestaan, is niet overtuigd van diens onschuld. Gelukkig maakte de moordenaar een klein foutje...

Presumed Innocent is een bij wijlen spannende rechtbank-thriller die de kijker zowat alle kanten uitstuurt om op het einde nog met een verrassende wending uit te pakken. Zoals steeds is Harrison Ford overtuigend en is Dennehy als voor-­de-raapse politicus knap. Voor Bonnie Bedelia kan deze film wel eens een doorbraak worden.

Image gallery

B968c938 17ef 4384 971d e8a6bac2f678
106e4041 8c83 436e 8fcd af9653204f49

Generiek

Regisseur

Alan J. Pakula

Met

Harrison Ford, Raul Julia, Greta Scacchi

Scenario

Alan J. Pakula, Frank Pierson

Cinematograaf

Gordon Willis

Monteur

Evan A. Lottman

Producent

Sydney Pollack, Mark Rosenberg

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Scenario gebaseerd op

'Presumed Innocent'(Scott Turow)

Jaar

1990

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?