08 19 okt. '24
F3f11b48 d978 4b4b 9f28 ee8166bdd67e

Juraj Jakubisko

Perinbaba (The Feather Fairy)

Editie 1987
90' - 1985 - Fantasy, Komedie, Romantisch - Taal: Italiaans, Slovaaks
Regisseur: Juraj Jakubisko Componist: Petr Hapka Met: Giulietta Masina, Petra Vancíková, Tobias Hoesl
Een reizend circus trekt door een be­sneeuwd landschap. In de verte kondigt gedonder gevaar aan, maar het is al te laat voor de artiesten. Een lawine komt aan­gerold en bedelft alles op haar weg, dieren, woonwagens en mensen. De man met de zeis trekt over de aarde en maait, slachtoffers vallen.
Maar zijn genot wordt verstoord, er is hem een kleine jongen ontglipt: Jakob. Jakob heeft zijn redding niet zomaar aan toeval te danken maar aan Vrouw Holle. In haar toverrijk , ergens tussen hemel en aarde , krijgt Vrouw Holle bezoek van Jakob. Iedereen weet dat Vrouw Holle de regen en het mooie weer maakt , maar niemand heeft haar ooit gezien. Wanneer ze haar donzen dekbed uitschudt sneeuwt het, wanneer ze haar orgel bespeelt waait het erg, met de spiegel maakt ze regenbogen ... In de toverwereld van Vrouw Holle leert de kleine Jakob het geheim van de sei­zoenen. Jakob wordt haar leerling tove­naar ...
In de Sahara begint het te sneeuwen, in de winter bloeien de bloemen ...
Vrouw Holle is een nieuwe film van Ja­kubisko, een van Tsjechoslowakije 's meest vooraanstaande jeugdfilmmakers. Zoals zijn meeste films is ook Vrouw Holle een knappe adaptatie van een sprookje . In de hoofdrol herkent u stellig Giulietta Masina, ja, van de films van Fellini. (vrij naar persmap)

Image gallery

F3f11b48 d978 4b4b 9f28 ee8166bdd67e
F6f8cfc5 21a2 4934 b22d d344ee297a94

Generiek

Regisseur

Juraj Jakubisko

Componist

Petr Hapka

Met

Giulietta Masina, Petra Vancíková, Tobias Hoesl

Scenario

Lubomír Feldek

Cinematograaf

Dodo Simoncic

Monteur

Patrik Pass

Producent

Paul Altmayer

Meer informatie

Taal

Italiaans, Slovaaks

Productielanden

Italië, Tsjecho-Slowakije, Oostenrijk, West-Duitsland

Scenario gebaseerd op

Brothers Grimm

Jaar

1985

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?