7abf3703 006c 41f6 ba99 5bb01e88956b

Stanley Donen, Gene Kelly

On the Town

Regisseur Stanley Donen, Gene Kelly Componist Leonard Bernstein, Roger Edens, Betty Comden, Adolph Green Met Gene Kelly, Frank Sinatra, Betty Garrett
98' - 1949 - Komedie, Romantisch - Taal: Engels
On the Town was een ballet van Jerome Robbins - 'Fancy Free'. Dat materiaal werd herwerkt door Bernstein met een libretto en liedjes van Betty Gomden en Adolph Green en was een hit op Broadway in 1944.
Freed kocht de rechten, liet het stuk tot een film bewerken en vroeg zijn assistent Roger Edens om met Gomden en Green, nieuwe liedjes te schrijven. Drie matrozen zetten voet aan wal in Brooklyn en hebben 24 uur verlof die ze zullen doorbrengen op zoek naar vrouwen en plezier. leder jaagt zijn eigen droommeisje na.
Dit verhaaltje werd door Kelly en Donen gestoffeerd met zoveel opwindende nieuwigheden - van het expressieve 'Miss Turnstiles Ballet' tot de schitterende sequentie op de Empire State Building, waar de drie paren rendez-vous hebben - dat ze het concept van de filmmusical
veranderden. Ze trokken de actie open (er werd op lokatie gefilmd, met de stad als één groot toneel), de dans kwam volledig centraal te staan en de produktienummers stuwen de plot vooruit ,in plaats van ze af te remmen.
On the Town is als musical een mooie afsluiter van de jaren '40: hij is een perfecte reflectie en synthese van de trends, visuele stijl en sociale houdingen van zijn tijd. De film is vooral een triomf voor Kelly want hij haalde de danser uit zijn slipjas en hoge hoed en stak hem in jeans en T-shirt.

Image gallery

7abf3703 006c 41f6 ba99 5bb01e88956b
35bc7e9a 9d4a 4d5c b8dd cad359db78f4

Generiek

Regisseur

Stanley Donen, Gene Kelly

Componist

Leonard Bernstein, Roger Edens, Betty Comden, Adolph Green

Met

Gene Kelly, Frank Sinatra, Betty Garrett

Scenario

Adolph Green, Betty Comden

Cinematograaf

Harold Rosson

Monteur

Ralph E. Winters

Producent

Arthur Freed

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Scenario gebaseerd op

Adolph Green, Betty Comden & Leonard Bernstein

Jaar

1949