10 21 okt. '23
01ce199b 08f1 4df7 89f5 e8ea26efe452

Kathryn Ferguson

Nothing Compares

4.37/5
Sound and Vision 97' - 2022 - Documentaire - Taal: Engels
Regisseur: Kathryn Ferguson Componist: Irene Buckley, Linda Buckley Met: Sinéad O'Connor
Docu over het lustrum, zo’n dertig jaar geleden, dat Sinéad O’Connor volop voor het voetlicht stond. Geen hagiografie, wel een eerlijke en rauwe terugblik op een glorieuze én precaire periode.
za 15 okt.
17:15
Sphinx 1
Ondertitels: Geen ondertitels
zo 16 okt.
22:00
Sphinx 1
Ondertitels: Geen ondertitels
wo 19 okt.
20:00
Vooruit-Theaterzaal
Ondertitels: Geen ondertitels
Vanaf het moment dat ze in 1987 de neus aan het venster stak tot de zelfmoord van haar zeventienjarige zoon begin dit jaar: het leven van Sinéad O’Connor is er een van hoge toppen en diepe dalen. Filmmaker Kathryn Ferguson maakt niet de fout om in Nothing Compares het volledige leven van de Ierse singer-songwriter te willen coveren. Ze focust daarentegen op de vijf jaar tussen O’Connors debuutplaat The Lion and the Cobra en haar passage in Saturday Night Live waarin ze een foto van de paus verscheurt. Na een jeugd gekenmerkt door misbruik, wat O’Connor onrechtstreeks aan de katholieke kerk wijt, werd ze in één klap wereldberoemd. Maar wegens haar iconoclastische persoonlijkheid – geen enkel huisje was haar te heilig – werd ze al even snel uit de spotlichten verjaagd. Portret van een wegbereider bekeken door een hedendaags-feministische bril. Sinéad O’Connor: nothing compares to her.

Image gallery

01ce199b 08f1 4df7 89f5 e8ea26efe452

Generiek

Regisseur

Kathryn Ferguson

Componist

Irene Buckley, Linda Buckley

Met

Sinéad O'Connor

Scenario

Kathryn Ferguson, Eleanor Emptage, Michael Mallie

Cinematograaf

Luke Jacobs

Monteur

Mick Mahon

Producent

Eleanor Emptage, Michael Mallie

Productiebedrijven

Ard Mhacha Productions

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Ierland, Verenigd Koninkrijk

Jaar

2022

Filmografie

Kathryn Ferguson
Incredible Machines (2016), The Greatest Luxury (short, 2018), Taking the Waters (short, 2018), Space to Be (short, 2011), Nothing Compares (2022)

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.