08 19 okt. '24
111aa8e0 7153 422d 94f9 0f55b167b960

P.J. Hogan

Muriel's Wedding

106' - 1994 - Drama, Komedie - Taal: Engels
Regisseur: P.J. Hogan Componist: Peter Best Met: Toni Collette, Richard Griffiths, Bill Hunter

Muriel is een buitenbeentje in het vreemde plaatsje waar ze met haar familie woont. Porpoise Spit, een benauwend ordinair kust­stadje, is een bekrompen paradijs van win­kelcentra en Tupperware demonstraties. Muriel heeft zich teruggetrokken in een fantasiewereld van Abba-songs en catalogussen vol trouwjurken. Ze wacht al een tijdje op de droomprins die haar moet redden van haar tirannieke vader, haar hoerige vriendinnen en de claustrofobische atmosfeer van het dorp. De prins laat echter te lang op zich wachten en Muriel beslist om hem zelf te zoeken, ... in Sydney.

"Ik wou het verhaal vertellen van het bui­tengewone binnen het gewone. Het verhaal van mensen wiens droom in hun gezicht is stuk gesprongen en toch de hoop niet opge­ven. Muriel heeft nog niet veel verwezenlijkt in haar leven. Dat was voor mij een essenti­eel deel van de film. Het was belangrijk dat Muriel niet echt veel talenten bezat. Er wordt vandaag zoveel van de mensen ver­langd. Ik ben enorm geïnteresseerd in het leven van de underdog: mensen die geen grote artiesten zijn, niet kunnen zingen, geen instrument kunnen bespelen, die slechts matig presteerden op school, omdat ze de kans nooit kregen. Het enige waar ze goed in zijn is in zichzelf zijn. Muriels zege ligt dan ook in het feit dat ze tijdens haar zoektocht naar de ware, zichzelf ontdekt. En alleen wanneer ze zichzelf aanvaardt zoals ze is, maakt ze enige kans op geluk." (PJ. Hogan)

Image gallery

Cee3d720 49a9 4dc1 8411 d07b70b1e209
111aa8e0 7153 422d 94f9 0f55b167b960

Generiek

Regisseur

P.J. Hogan

Componist

Peter Best

Met

Toni Collette, Richard Griffiths, Bill Hunter

Scenario

P.J. Hogan

Cinematograaf

Martin McGrath

Monteur

Jill Bilcock

Producent

Lynda House, Jocelyn Moorhouse

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Australië, Frankrijk

Jaar

1994

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?