09 20 okt. '24
F844a3de 1f78 4da0 aead c11d5fbb1f10

Jacques Bral

Mauvais garçon

90' - 1993 - Drama - Taal: Frans
Regisseur: Jacques Bral Componist: Stephane Delplace Met: Delphine Forest, Bruno Wolkowitch, Ludmila Mikaël
Mauvais Garçon, Jacques Brals eerste film in tien jaar tijd, is een originele variatie op het 'boy-meets-girl'-thema. Op de morgen waarop hij uit de gevangenis wordt ont­slagen, vindt de kleine crimineel Thomas zijn meisje met een andere man in bed. De aantrekkelijke, minzame Thomas -wiens levensstijl er op neerkomt dat hij steelt wat hij graag heeft -breekt in in twee
appartementen en verleidt wanneer het hem uitkomt enkele vrouwen alvorens hij de koele, maar zeer aantrekkelijke Lea oppikt, die haar nieuwe bewonderaar eerst van zich probeert af te schudden maar uiteindelijk toch bezwijkt voor zijn volgehouden charme.
Bruno Wolkowitch heeft een duivels cha­risma als de egoïstische nietsnut die met evenveel zwier een levende kreeft kan ste­len als de buitenkant van een gebouw beklimmen.
Delphine Forest schittert als de met-mij­-wordt-niet-gescharreld schone die zo haar eigen redenen heeft om niet meteen te val­len voor haar ijverige aanbidder. De uiteindelijke 'verlossing' van de held doet denken aan films zoals Bressons Pickpocket en Paul Schraders Light Sleeper, maar Bral breide er een slot aan dat gees­tig en nieuw genoeg is om te bevredigen. De film heeft ook zijn 'inside' grapjes: als het paar naar de cinema gaat dan is de film die ze zien Street of no Return van Samuel Fuller - film waarvoor Bral producent was. (NaarVariety, 19/7/93)

Image gallery

8f863f1d e3cf 4976 be8e 9c5e042c8e2b
F844a3de 1f78 4da0 aead c11d5fbb1f10

Generiek

Regisseur

Jacques Bral

Componist

Stephane Delplace

Met

Delphine Forest, Bruno Wolkowitch, Ludmila Mikaël

Scenario

Jacques Bral

Cinematograaf

Jacques Assuerus, Jean Monsigny

Monteur

Jacques Bral

Producent

Jacques Bral

Meer informatie

Taal

Frans

Productielanden

Frankrijk

Jaar

1993

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?