De760d95 ff54 4a5b 9236 d03228d8697f

Villi Hermann, Villi Hermann

L'Innocenza (Innocence)

Regisseur Villi Hermann, Villi Hermann Met Enrica M. Modugno, Alessandro Haber, Teco Celio
Editie 1987
90' - 1986 - Drama - Taal: Italiaans
Op zekere dag komt in een klein Zwitsers dorpje de nieuwe schooljuf aan. Zij is bijzonder mooi, en het hele dorp kijkt de ogen uit. Maar het duurt niet lang of de kalmte en de vertedering over die mooie juf worden verstoord. Want het blijkt dat zij een verleidster is, die een zwak heeft voor knapen.
Zonder vulgariteit of valse moraal tast de film van Hermann de ontluikende seksua­liteit van de adolescenten af en de subtiele technieken die de juf toepast om hen mee te lokken. Pas nadat zij, na de vakantie, een nieuw slachtoffer aanlokt en de «oude» laat vallen, breekt de onrust uit. De jongens worden ondervraagd door de burgemeester en ook de juf moet op het matje komen. De burgemeester stuurt haar dan weg, niet zonder zijn teleurstelling te verbijten. De film verloopt traag en schijnbaar rimpelloos. Nergens wordt meer in beeld gebracht dan nodig is en het duurt lang eer je zelf een standpunt in­neemt tegenover de vraag of zij nu wel of niet ongeoorloofde dingen heeft gedaan. Helemaal duidelijk wordt dat overigens nooit, wat de sfeer in het dorp alleen nog maar sterker op de kijker overbrengt. Alles kan zich zelfs enkel in de fantasie van de jongens hebben afgespeeld...
L'innocenza is een zogenaamde « kleine film » , die op een bescheiden basis ge­maakt werd. Veel van zijn charme rust op Enrica Maria Modugno (actrice van o.m. Kaos en La Messa é Finita ). Villi Herman verkoos niet tot psychologisering van de personages over te gaan . Daardoor is zijn film een mooi portret van dingen die gebeuren bij mensen die geen verklaring vragen voor de gebeurtenissen. Het leven gaar verder. Zo maar. Zonder uitleg. (vrijnaar persmap )

Image gallery

De760d95 ff54 4a5b 9236 d03228d8697f
Eae8db22 4d66 4a45 90f4 9a2355806cdd

Generiek

Regisseur

Villi Hermann, Villi Hermann

Met

Enrica M. Modugno, Alessandro Haber, Teco Celio

Scenario

Villi Hermann, Angelo Gregorio

Cinematograaf

Hugues Ryffel

Meer informatie

Taal

Italiaans

Productielanden

Zwitserland

Scenario gebaseerd op

L'Innocenza, boek van Francesco Chiesa

Jaar

1986