09 20 okt. '24
556d656d fa11 4562 b452 c2fec21a2d84

Michel Brault

Les noces de papier

95' - 1990 - Drama - Taal: Spaans, Italiaans, Pools, Frans, Engels
Regisseur: Michel Brault Met: Geneviève Bujold, Manuel Aranguiz, Dorothée Berryman

Pablo's verblijfsvergunning is verlopen en hij moet dus terug naar Chili. Er blijven diverse mogelijkheden om deze gedwon­gen terugkeer te omzeilen. De meest radi­kale is een Canadese te trouwen. Zijn advokate, Annie, een dynamische en geëngageerde vrouw, krijgt het voor mekaar haar zuster Claire te overtuigen met Pablo te trouwen. Claire Is een schuwe, eenzame maar lieve vrouw die als univer­siteitsprofessor in de literatuur enig aanzien geniet. Aarzelend stemt zij toe en zij trouwt met Pablo. Pablo kan dus blijven, maar dan is er de overijverige immigratie-inspecteur Bouchard, die hen op de hielen zit en erop uit is hun bedrog te bewijzen. Er zit voor Clalre en Pablo niets anders op dan een tijdlang samen te wonen om zo te bewijzen dat hun huwelijk écht Is. Voor Claire, die erg op haar privacy gesteld is, is dat een moeilijke opgave en met tegenzin laat zij 'haar man' binnen ...

Noces de Papier is een mooie, intimis­tische film over eenzaamheid, speling van het lot, machtsmisbruik en de manier waarop politieke wantoestanden mensen een vreemde levenswandel kunnen aandoen. Brault maakte er evenwel geen zwaarmoedig drama van, maar tekent met milde humor hoe twee introverte en heel vredelievende mensen hun onbeholpen­heid overwinnen en elkaars eenzaamheid doorbreken. Met een - opnieuw - magistrale Geneviève Bujold.

Image gallery

E9b88aa2 ce7f 4483 9138 e605e487eba3
556d656d fa11 4562 b452 c2fec21a2d84

Generiek

Regisseur

Michel Brault

Met

Geneviève Bujold, Manuel Aranguiz, Dorothée Berryman

Scenario

Jefferson Lewis

Cinematograaf

Sylvain Brault

Monteur

Jacques Gagné

Meer informatie

Taal

Spaans, Italiaans, Pools, Frans, Engels

Productielanden

Canada

Jaar

1990

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?