09 20 okt. '24

Manu Bonmariage

Les amants d'assises (Lovers on Trial)

Editie 1992
86' - 1992 - Documentaire - Taal: Frans
Regisseur: Manu Bonmariage

LES AMANTS D'ASSISES
Twee minnaars hielden zo hartstochtelijk veel van elkaar dat ze door het vermoorden van de jaloerse echtgenoot een onherstelbare misdaad hebben gepleegd. Ze kenden elkaar amper meer dan 6 maand, periode waarin ze de emotionele tekorten van 35 jaar hebben proberen goed te maken. Voor haar, de sexuele kwelling van een perverse erotomane echtgenoot. Hij, toegetakeld en emotioneel gehandicapt vanaf zijn geboorte door een voortdurend 'afwezige' vader en moeder. In de euforie van hun liefde zocht hij de vrijheid in het bloed. Ze geloofde niet in het waarmaken van haar fantasieën en zag de misdaad niet aankomen. Hij heeft deze wraakzuchtige daad van gerechtigheid gepleegd om haar te beschermen.
Hij legt bekentenissen af, maar trekt ze nadien terug in. Maar het drama is nog maar pas begonnen. Na de vrijheid is het de waarheid die lijdt. De hel zal worden opgevoerd voor de camera, in de cel, in de politieauto, de gangen, de gevangenis, de binnenplaats van de gevangenis, de gerechtszaal. De twee minnaars zullen uit elkaar moeten gaan, elkaar haten en elkaar in 't geheim moeten blijven liefhebben -indien mogelijk. Zullen de twee geliefden vijanden worden? Zaf deze nieuwe kroniek van een afgewezen liefde, 'live' gefilmd, aansluiten bij de tragedies uit de oudheid ? (Manu Bonmariage)

Generiek

Regisseur

Manu Bonmariage

Scenario

Manu Bonmariage

Cinematograaf

Manu Bonmariage

Monteur

Anne Claessens

Producent

Jean-Marc Deschamps, Daniel Parmentier, Christine Pireaux

Meer informatie

Taal

Frans

Productielanden

België, Zwitserland

Jaar

1992

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?