09 20 okt. '24
2c29daaf 09e3 49e6 a8ff 43a7067127d9

Ivan Reitman

Legal Eagles

Editie 1986
116' - 1986 - Misdaad, Komedie, Romantisch - Taal: Engels
Regisseur: Ivan Reitman Componist: Elmer Bernstein Met: Robert Redford, Debra Winger, Daryl Hannah

Tom Logan is een adjunct-officier van Justitie wiens briljante carrière een onverwachte wending neemt als hij zijn baan verliest wegens zogezegde onjuistheden in de Chelsea Deardon-zaak, en de uitbundige Laura Kelly, Deardons advokate, hem ervan weet te overtuigen dat zij door hun aanzienlijk juridisch talent te bundelen haar cliënte kunnen laten vrijspreken. Maar is Chelsea Deardon wel onschuldig? Ivan Reitman : "Ik wilde een film maken, een komische film die wat gesofisticeerd er was dan mijn vorige. Een film die zich afspeelde in het advokatenmilieu leek mij heel geschikt. En de kunstwereld vond ik een erg geschikte achtergrond. Advokaten zijn zowat de huurlingen van onze tijd geworden. Ze zijn aanwezig in elk aspect van het dagelijks leven. Kunstenaars daarentegen zijn uitgegroeid tot sterren en kunst zelf is een modeverschijnsel geworden." De humor van de film zit volgens scenarist Cash niet zozeer in de situaties of dialogen, maar veeleer in de personages zelf. Daarom was de casting erg belangrijk. Legal Eagles werd opgenomen in Manhattan, tijdens de acht weken vóór Kerstmis. Dat zorgde voor nogal wat verkeersproblemen en de crew kreeg het hard te verduren met de weersomstandigheden. Maar vermits zowel de crew als het New Yorkse stadsbestuur het Ghostbuster-avontuur overleefd hadden, was er geen reden om Legal Eagles niet tot een goed einde te brengen …

Beroemde namen op het affiche: Robert Redford, Daryl Hannah, Debra Winger ... moeten we hen nog voorstellen?(persmap)
Ivan Reitman is afkomstig uit Tsjechoslowakije, maar kwam al op zijn 4e naar het Amerikaans continent. Begon op Broadway met "The Magie Show" (een daverend sukses) en maakte films die in de U.S. de kassa's deden rinkelen: Meatballs, Heavy Metal en natuurlijk Ghostbusters.

Image gallery

2c29daaf 09e3 49e6 a8ff 43a7067127d9
9f21e70d 5fd5 4028 8a9a d53195edeed0

Generiek

Regisseur

Ivan Reitman

Componist

Elmer Bernstein

Met

Robert Redford, Debra Winger, Daryl Hannah

Scenario

Jim Cash, Jack Epps Jr.

Cinematograaf

László Kovács

Monteur

William D. Gordean, Pembroke J. Herring, Sheldon Kahn

Producent

Ivan Reitman

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Jaar

1986

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?