08 19 okt. '24
Dd2e9de8 72b3 483f bfcf c468778242cd

Bernar Hébert

Le petit musée de Velasquez

Editie 1994
50' - 1995 - Mysterie - Taal: Frans
Regisseur: Bernar Hébert Componist: Gaëtan Gravel, Serge LaForest Met: Markita Boies, La La La Human Steps, Louise LeCavalier

Het Kleine Museum van Velasquez is een vrije bewerking van acht choreografieën uit de laatste productie van dansgroep "Lalala Human Steps" uit Montreal, Infante C'est Destroy. In deze film brengt de flamboyante Louise Lecavalier, samen met de andere dansers van de compagnie, de schilderijen van de Spaanse schilder Diego Velasquez tot leven. Via de dromen van een mysterieuze vrouw, wordt de kijker naar een droomwereld geleid waar de grenzen tussen fantasie, fictie, kunst en dans wegsmelten. De kijker onderneemt een ritmische reis door een serie adembenemende choreografieën die nu eens sensueel zijn, dan weer brutaal. Deze intrigerende reis speelt zich af in een ingebeeld museum bewoond door de wereld van de bekende Spaanse Renaissance schilder Diego Velasquez. Zijn schilderijen worden tot leven gebracht en dit zorgt voor een confrontatie tussen de rijke en bewogen schilderkunst uit het verleden enerzijds en de explosieve wereld van de hedendaagse dans anderzijds. De kijker wordt, via het gebruik van spiegels, door een labyrinth geleid waar alles betrokken lijkt in een oneindig proces van creëren en recreëren.

Image gallery

Dd2e9de8 72b3 483f bfcf c468778242cd
68c6cf2a fbce 41da b72b 73f0ee0760c5

Generiek

Regisseur

Bernar Hébert

Componist

Gaëtan Gravel, Serge LaForest

Met

Markita Boies, La La La Human Steps, Louise LeCavalier

Scenario

Bernar Hébert

Cinematograaf

Daniel Jobin

Monteur

Philippe Ralet

Producent

Michel Ouellette

Meer informatie

Taal

Frans

Productielanden

Canada

Jaar

1995

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?