09 20 okt. '24
08b4b580 a828 450a a856 db8d0ec78375

Roger Avary

Killing Zoe

96' - 1993 - Misdaad, Thriller - Taal: Frans, Engels
Regisseur: Roger Avary Componist: tomandandy Met: Eric Stoltz, Julie Delpy, Martin Raymond

Killing Zoe is het regiedebuut van de Amerikaan Roger Avary. Avary werkte samen met Quentin Tarantino (Reservoir Dogs) aan het scenario van de Gouden Palm Winnaar Pulp Fiction. Tarantino, op zijn beurt, is uitvoerend producent van Avary's Killing Zoe. Zed is een Amerikaans brandkastkraker die naar Parijs afzakt om jeugdvriend Eric te assisteren bij een bankroof. Bij zijn aan­komst in Parijs krijgt Zed "een vrouw voor de nacht" aangeboden door een ondernem­end taxichauffeur. Zed ontmoet de knappe Parisienne Zoe en het klikt wel tussen de twee. Hun intiem onderonsje wordt echter bruusk verstoord als Eric de hotelkamer komt binnengestormd en de naakte Zoe aan de deur zet, want Zed moet kennis maken met de collega-inbrekers.

Zed veronderstelt dat ze die avond Erics plan voor de inbraak van de volgende dag zullen doornemen. Het plan is echter gauw doorgenomen: "we gaan binnen, nemen wat we willen en wandelen terug naar buiten". En in plaats van zich voor te bereiden op de roof wil de bende Zed laten kennismaken met het échte Parijs. Zed komt terecht in een surrealistische nacht, compleet met Dixieland muziek, slechte Spaanse wijn en bergen heroïne. De volgende morgen bestormt de bende de bank, waarbij ze iedereen die zich in het gebouw bevindt gijzelen. Zed zal verplicht worden een kant te kiezen als blijkt dat Zoe één van de gegijzelden is.

Image gallery

08b4b580 a828 450a a856 db8d0ec78375
6ca2a221 78fd 4150 ae34 079b03c97e4c

Generiek

Regisseur

Roger Avary

Componist

tomandandy

Met

Eric Stoltz, Julie Delpy, Martin Raymond

Scenario

Roger Avary

Cinematograaf

Tom Richmond

Monteur

Kathryn Himoff

Producent

Samuel Hadida

Meer informatie

Taal

Frans, Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika, Frankrijk

Jaar

1993

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?