E2ff7e57 e42f 47df 9d99 f12844864b91

Peter Del Monte

Julia and Julia

Regisseur Peter Del Monte Met Kathleen Turner, Gabriel Byrne, Sting
Editie 1987
95' - 1987 - Fantasy, Drama, Romantisch - Taal: Italiaans, Engels
Julia and Julia vangt aan met het huwelijk van Paolo (Gabriel Byrne) met Julia (Kathleen Turner), maar neemt al snel een tragische wending als de twee jong­gehuwden bij het verlaten van de receptie betrokken raken bij een spektakulair ver­keersongeval. Paolo is op slag dood...
Zes jaar later. Julia is het verlies van haar echtgenoot nog niet te boven gekomen, en leidt een rustig, bijna teruggetrokken be­staan. Overdag werkt ze in een reisbureau, de avonden brengt ze door in haar klein appartementje.
Op een avond keert ze terug van haar werk, en stelt tot haar verbazing vast dat het slot op haar appartement veranderd is. Ze begint op de deur te bonzen, en schrikt niet weinig als die wordt opengemaakt door een bejaard dametje dat bovendien beweert al jaren in het appartement te wonen. Totaal overstuur rent Julia het huis uit, de straat op, en ziet licht branden in het leegstaande dakappartement aan de over­kant van de straat, het dakappartement waar ze met Paolo zou gaan wonen...
Met een angstig voorgevoel beklimt ze de trap naar het appartement. Binnen zit Paolo naar de televisie te kijken, terwijl een kinderverzorgster een klein jongetje naar bed brengt . Haar zoon !? Paolo hoort Julia binnenkomen, draait zich om en vraagt... of het druk geweest is op kan­toor. Julia valt flauw.
Als ze terug bijkomt is Julia te gelukkig om zich af te vragen wat er eigenlijk aan de hand is , en ze geniet intens van haar weergevonden geluk met Paolo en haar zoontje. Dat geluk blijkt echter ook z'n schaduwkanten te hebben, als ze wordt opgebeld door ene Daniel Owen (Sting ) die haar verontwaardigd vraagt of ze hem soms vergeten is. Daniel Owen, zo zal Julia- tot haar verbijstering vaststellen, is haar minnaar... Gaandeweg raakt Julia meer en meer ver­strikt in de bizarre gebeurtenissen die haar overkomen, en uiteindelijk ziet ze slechts een uitweg om haar geluk met Paolo veilig te stellen: Daniel vermoorden... (vrij naar persmap)

Image gallery

E2ff7e57 e42f 47df 9d99 f12844864b91
6130c15b 8c39 4fd8 bdca 352caa111402

Generiek

Regisseur

Peter Del Monte

Met

Kathleen Turner, Gabriel Byrne, Sting

Scenario

Peter Del Monte, Silvia Napolitano, Sandro Petraglia

Cinematograaf

Giuseppe Rotunno

Meer informatie

Taal

Italiaans, Engels

Productielanden

Italië

Jaar

1987