09 20 okt. '24
A33c81d3 06ce 4451 8dd0 5aa090ddeffb

Lone Scherfig

Italian For Beginners

112' - 2000 - Drama, Komedie - Taal: Deens, Italiaans, Engels
Regisseur: Lone Scherfig Met: Anders W. Berthelsen, Anette Støvelbæk, Eleonora Jørgensen, Lars Kaalund, Peter Gantzler, Sara Infrio Jensen
Een zestal personages leeft een uitgeblust bestaan in een onbenullig stadje even buiten Kopenhagen. Een nieuwe pastor komt hun fundamentele onvrede met het aardse bestaan verstoren. Hij wil namelijk het woord Gods bij de mensen brengen, maar de kerk is uiteraard leeg. Hij besluit dan maar Italiaanse les te volgen en komt daar in contact met een door haar moeder moegetergde kapster, een door haar vader geterroriseerde hulp in de bakkerij, een mislukte voetballer, een Italiaans keukenhulpje en een saaie hotelbediende. Na de dood van hun leraar dreigen hun lessen Italiaans te worden opgedoekt. Deze onverwachte situatie zal leiden tot een nooit voordien geziene solidariteit waardoor voor ieder van hen het leven weer meer zin zal krijgen. Met een reis naar Venetië als eerste orgelpunt in hun nieuwe bestaan. Een uitzonderlijke ‘comédie humaine’. (Ronnie Pede)

Image gallery

A33c81d3 06ce 4451 8dd0 5aa090ddeffb

Generiek

Regisseur

Lone Scherfig

Met

Anders W. Berthelsen, Anette Støvelbæk, Eleonora Jørgensen, Lars Kaalund, Peter Gantzler, Sara Infrio Jensen

Scenario

Lone Scherfig

Cinematograaf

Jorgen Johansson

Monteur

Gerd Tjur

Producent

Ib Tardini

Meer informatie

Taal

Deens, Italiaans, Engels

Productielanden

Denemarken

Jaar

2000

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?