08 19 okt. '24
6f20ea79 424d 4d69 9222 1ea90d9c3243

Richard Lester

Hard day's night, a (A Hard Day's Night)

87' - 1964 - Komedie - Taal: Duits, Frans, Engels
Regisseur: Richard Lester Met: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr
VIER JONGENS OP RONDREIS
De Beatles. Paul, John, George en Ringo, op weg naar een TV-studio, waar ze een uitzending moeten verzorgen, maken in de trein kennis met Pauls grootvader, die niets liever doet dan roet in hun eten werpen, zodat het een voorbereiding en een uitzending met hindernissen wordt. Daarna stormt men weer naar de trein, achtervolgd door de gebruikelijke gillende teenagers: ergens staat een ander publiek te trappelen. Een hondenleven!
Owen moet men nageven, dat hij de ver­schillende muzikale nummers ongemeen handig in zijn scenario heeft verwerkt. En cineast Lester heeft er bovendien een voor het genre ongewoon filmische film van gemaakt. In een minimum van tijd, naar men beweert; wat dan alleen nog meer zijn kennis en kunde in het licht kan stellen.
Er zit vaart en ritme in het ding. De beel­den zijn opgenomen met een hyperner­veuze , soms bijna hysterische camera, en men kan moeilijk beweren dat een derge­lijk procédé niet bij het onderwerp zou passen. Opmerkelijk is het handig gebruik, dat gemaakt wordt van het vijftal TV toestellen in de mixing-room van de TV­-studio , waarop we telkens een personage of de hele groep van uit verschillende standpunten tegelijk te zien krijgen. A Hard Day's Night, twintig jaar lang niet in de zalen te zien geweest. De Beatles, toen nog « langharigen » genoemd , weer tot leven gebracht. (Première, 1964)


Image gallery

6f20ea79 424d 4d69 9222 1ea90d9c3243
Aa65721a fe72 43e9 8635 59cfec84fdf5

Generiek

Regisseur

Richard Lester

Met

John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr

Scenario

Alun Owen

Cinematograaf

Gilbert Taylor

Monteur

John Jympson

Producent

Walter Shenson

Meer informatie

Taal

Duits, Frans, Engels

Productielanden

Verenigd Koninkrijk

Jaar

1964

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?