09 20 okt. '24
C136b3f0 e974 4fcb 91fc 34960a95948f

Stewart Main, Peter Wells

Desperate Remedies

Editie 1993
93' - 1992 - Drama, Komedie - Taal: Engels
Regisseur: Stewart Main, Peter Wells Componist: Peter Scholes Met: Jennifer Ward-Lealand, Kevin Smith, Lisa Chappell, Cliff Curtis, Michael Hurst
Desperate Remedies is een hoogromantisch melodrama over een mooie vrouw - Dorothea Brook - die alles onder controle heeft, behalve haar eigen hart. Aan het begin van de film zien we haar in een rijtuigje naar de havenkant rijden waar ze zich een knappe immigrant uitkiest. Zij lijkt zichzelf volledig te geven en Law­rence is zeer gewillig. Maar Dorothea' s bedoelingen zijn complex en ambigu. Ze moet rekening houden met haar grillige jongere zuster. Hoe kan ze verhinderen dat ze zich in een destructieve affaire stort?
De personages raken in de knoop met elkaar: ze onderhandelen, intrigeren, spelen een kat-en-muisspel en vechten voor wat ze het hevigst verlangen.
"We zien de film als een sierlijk Kammer­spiel met veel donkere schaduwen, ener­zijds een concetto en anderzijds een vol­slagen hoogromantisch melodrama vol grandioze passies", zegt Stewart Main, die aan de basis ligt van het idee voor Despe­rate Remedies en de film co-regisseerde met Peter Wells.
Muziek speelt een belangrijke rol in hun regiedebuut: Verdi's La Forza del Destino ondersteunt de hele film. De bedoeling van beide Nieuw Zeelanders lag van bij het begin van hun samenwerking vast: het creëren van een (camp)melodrarna in de grote traditie van het klassiek Hollywood­melodrama en die van het Britse duo Michael Powell en Emeric Pressburger.

Image gallery

C136b3f0 e974 4fcb 91fc 34960a95948f
052ca083 ac34 4820 b195 031e0b7008e4

Generiek

Regisseur

Stewart Main, Peter Wells

Componist

Peter Scholes

Met

Jennifer Ward-Lealand, Kevin Smith, Lisa Chappell, Cliff Curtis, Michael Hurst

Scenario

Stewart Main, Peter Wells

Cinematograaf

Leon Narbey

Monteur

David Coulson

Producent

James Wallace

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Nieuw-Zeeland

Jaar

1992

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?