09 20 okt. '24
E2101897 34d6 4c98 9b58 9bf5438c7a20

Reinhard Hauff

Der Hauptdarsteller

88' - 1977 - Drama, Komedie - Taal: Duits
Regisseur: Reinhard Hauff Componist: Klaus Doldinger Met: Michael Schweiger, Mario Adorf, Vadim Glowna
Een film van de maker van wie hier MATHIAS KNEISSL en DIE VERROHUNG DES FRANZ BLUM zagen. Een film die niet onverschillig kan laten: in DER HAUPTDARSTELLER tekent Hauff, meer als vraagstelling dan als stellingname, de konflikten binnen de verhouding tussen een erg open en begrijpend filmregisseur en de jongen die hij voor zijn hoofdrol in een sociale film heeft gekozen: een door een ruwe, primaire boerenvader getyrannizeerde knaap, die aan den lijve het verschil ervaart tussen film en de nog hardere werkelijkheid en uiteindelijk in opstand komt. Een uitstekende film.

DER HAUPTDARSTELLER is film die aan PADRE PADRONE doet denken en die een boeiend onderwerp ontwikkelt. Een van de beste Duitse films van het jaar, waar vooral de akteursprestatie van Mario Adorf opvalt.

Hauff is een regisseur met wie in de nabije toekomst evenveel rekening zal dienen gehouden te worden als met Fassbinder, Herzog of Wenders als men over Nieuwe Duitse Kinema wil spreken. De film waarover het hem gaat in onderhavig onderwerp heet "Het Leven van Pepe", wat uiteraard een alluzie is op een vorige film van Hauff nl. PAULE PAULAENDER. We maken de laatste dagen mee van de opnamen waar alles uit de hand loopt. In tegenstelling tot wat men zou kunnen denken is DER HAUPTDARSTELLER een vlotte narratieve film, met subtiele toetsen van humor en ironie en met een schitterende filmmuziek.

Het is ongetwijfeld een van de grote verrassingen uit de "Duitse Nouvelle Vague" en bevestigt het talent van een veelbelovend auteur. Met DER HAUPTDARSTELLER heeft Hauff een auto- of alleszins een semiautobiografische film omgetoverd in een rijk gedetailleerd verhaal.
(uit "Film en Televisie" en "Variety")

Image gallery

Bacbb42d af2b 4a4c 8dc9 d6bf5aecb57e
E2101897 34d6 4c98 9b58 9bf5438c7a20

Generiek

Regisseur

Reinhard Hauff

Componist

Klaus Doldinger

Met

Michael Schweiger, Mario Adorf, Vadim Glowna

Scenario

Reinhard Hauff, Christel Buschmann

Cinematograaf

Frank Brühne

Monteur

Stefanie Wilke

Producent

Wolf-Dietrich Brücker, Eberhard Junkersdorf

Meer informatie

Taal

Duits

Productielanden

West-Duitsland

Jaar

1977

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?