Ff289cf5 1dd4 4fab 85c2 b7d49558be6d

Johan Opstaele, Johan Vaneesen

Dada

Regisseur Johan Opstaele, Johan Vaneesen Componist Alex Cremers, Johan Desmet, Bernard Dewulf Met Philippe De Martelaere, Tania Kloek, Ellen Ten Damme
20' - 1994 - Kortfilm - Taal: Nederlands

Cinema Dada - Moeder van alle cinema's

Cinema Dada is een kleurrijke cinema op poten waar bovenop een reusachtige mobile heen en weer staat te zwaaien. In deze bizarre cinema kunt u kijken naar de kortfilm Dada, die u onderdompelt in de sfeer van een sprookjesachtige thriller. U beleeft het vreemde, ontroerende en soms grappige verhaal van een groep vrouwen en een man die in oorlogsgebied op zoek zijn naar een aantal kartonnen doosjes. Uiteindelijk blijkt in deze doosjes iets heel bijzonder verscholen te zitten ... Om meer te weten te komen moet je zelf 20 minuten verdwijnen in de stalen doos van Cinema Dada.

Cinema Dada en de film Dada zijn gemaakt door Johan Opstaele en Johan Vaneessen. Hun vorige project, Containers - A Film Living in a Monument, kreeg niets dan lovende reacties, zowel van de filmpers als van de festivalorganisatoren. Meer dan 40.000 toeschouwers bezochten het monument op festivals in o.a. Gent, Brussel, Lissabon, Den Haag, Maubeuge, Sotteville en Antwerpen. In 1991 werd Containers verkozen door de redactie van Film en Televisie als een van de 10 Beste Vlaamse Kortfilms van de laatste 25 jaar. Hun nieuwste project Cinema Dada beleeft z'n première honderd jaar nadat de Lumières de Cinématographe uitvonden en zo de eerste rondreizende cinema's op de kermissen verschenen. Cinema Dada gaat in première op het Sint-Baafsplein te Gent, vanaf 23 september tot 16 oktober. Elke dag zijn er doorlopend voorstellingen van 11u tot 23u. De inkom bedraagt 100 Bf.

Image gallery

Ff289cf5 1dd4 4fab 85c2 b7d49558be6d

Generiek

Regisseur

Johan Opstaele, Johan Vaneesen

Componist

Alex Cremers, Johan Desmet, Bernard Dewulf

Met

Philippe De Martelaere, Tania Kloek, Ellen Ten Damme

Scenario

Johan Opstaele, Johan Vaneesen

Cinematograaf

Willy Stassen

Monteur

Eric DeVos, Ludo Troch, Gys Zevenbergen

Producent

Marc Bary, Luk Gubbels, Matthijs van Heijningen Jr.

Meer informatie

Taal

Nederlands

Productielanden

België

Jaar

1994