09 20 okt. '24
937b1b04 ba5e 4e1b ba2c 6d205e62d0fc

Bruce Beresford

Crimes of the Heart

Editie 1987
105' - 1986 - Drama, Komedie - Taal: Engels
Regisseur: Bruce Beresford Componist: Georges Delerue Met: Diane Keaton, Jessica Lange, Sissy Spacek
In een meesterlijke regie van Bruce Beres­ford brengt Misdaden van het hart Diane Keaton, Jessica Lange en Sissy Spacek als drie zussen uit het zuiden van de States samen. En het is een waar genoegen om dit drietal in deze rollen mee te maken. Drie zussen in hun worsteling met de wereld, zichzelf en het verleden. Lenny is de oudste en de enige van de drie die al­leen in het huis van haar jeugd in North Carolina woont. Haar verjaardag is de gelegenheid voor een weerzien met de andere zussen. De jongste , Babe mag op borgtocht vrij, nadat ze voor een moord­poging op haar man, de rijke senator Bot­relle, tot een gevangenisstraf werd ver­oordeeld. Zus Meg komt speciaal voor de gelegenheid over van Los Angeles waar ze aan een carrière als zangeres werkt. Tussen de nogal onzekere , door eenzaam­heid getekende Lenny, de onberekenbare Babe en Meg, de vrijgevochtene die ooit vertrok voor het droomleventje in Hol­lywoodstijl en met veel mannen schijnt het al gauw weer te klikken. Leuke herinne­ringen maar ook minder leuke worden opgerakeld. Vader verliet het gezin een hele tijd geleden. Moeder pleegde zelf­moord. Ook de jaloezie uit de kindertijd komt weer aan de oppervlakte. En in een ziekenhuis vlakbij ligt hun grootvader op sterven.
Op een buitengewoon elegante manier leidt Bruce Beresford ons binnen in de verschillende kamers van een huis , tot in de donkerste hoeken van het verleden, een meesterwerk dat in vele opzichten in aanmerking komt voor Oscars. Prima ver­tolking. Succes verzekerd dus. Bovendien bijzonder humoristisch. (vrij naar pers­map).

Image gallery

937b1b04 ba5e 4e1b ba2c 6d205e62d0fc
Ca911d11 2e64 403a 9ea4 70c6b761c4ec

Generiek

Regisseur

Bruce Beresford

Componist

Georges Delerue

Met

Diane Keaton, Jessica Lange, Sissy Spacek

Cinematograaf

Dante Spinotti

Monteur

Anne Goursaud

Producent

Freddie Fields

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Jaar

1986

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?