09 20 okt. '24
4f5ea5c8 6675 422a 9634 0800d3f1a5bb

Strathford Hamilton

Blueberry Hill

Editie 1988
93' - 1988 - Drama, Coming-of-age - Taal: Engels
Regisseur: Strathford Hamilton Met: Carrie Snodgress, Margaret Avery, Jennifer Rubin
Lente 1956. De zestienjarige Ellie Dane begint te beseffen dat er een andere wereld bestaat dan die van Johnsondale California , een wereld van opwinding en sensuele geluiden ... een wereld vol ongelooflijke muzikale energie ... een wereld die zij zich enkel kon verbeelden door naar de radio te luisteren. Becca, haar moeder, haat de radio. Ellies vrienden en eigenlijk vrijwel
iedereen om haar heen, zichzelf inbegrepen, haat zij ook. Zij geeft Ellie de schuld voor de dood van haar man Charlie en zij staat erop dat Ellie bij haar in Johnsondale blijft. Zij sluit haar dochter angstvallig van de buitenwereld af. En zo is Becca's emotionele wereld vergelijkbaar met het stadje: uitgestorven.
Ellie droomt ervan een ander leven te leiden: zij houdt van Denny Logen, leider van de plaatselijke vetkuiven. Hij is totaal bezeten van motoren en races en hij droomt ervan ooit een gevierd racer te worden, met Ellie naast zich. Hij is drie jaar ouder dan zij en begrijpt niet veel van haar verlegenheid. Bij Ellie ontwikkelt zich een groeiend verzet tegen haar moeder. Tegelijk raakt zij bezeten van de drang meer te weten te komen over haar vader. Een ontmoeting met Hattie Cale wordt het begin van een ontdekkingsreis die haar inzicht zal brengen in haar vader, haar moeder en haarzelf. Haar inzichten zullen haar bevrijden van de druk en zij zal een andere verstandhouding met haar moeder opbouwen ...
Blueberry Hill is een vlotte, sfeervolle film geworden die net iets meer biedt dan een sfeerschets van een Amerikaans provincienest in de tijd van de rock 'n roll. Natuurlijk is die alom aanwezig via de radio: we krijgen Fats Domino (aan wiens liedje de titel van deze film is ontleend), Little Richard en Bo Diddley, om er maar enkele te noemen. Daarnaast is het een typische genrefilm die aansluit bij de reeks 'bobby soxer'-films die Hollywood de voorbije jaren heeft geproduceerd.
Bij de. cast herkennen we Margaret Avery uit Spielbergs The Color Purple en Carrie Snodgress van Diary of a Mad Housewife). De opnamen werden gemaakt in Noord-California. (persmap)

Image gallery

4f5ea5c8 6675 422a 9634 0800d3f1a5bb
Bd20cdc0 6df0 4cf3 8d37 448080010e66

Generiek

Regisseur

Strathford Hamilton

Met

Carrie Snodgress, Margaret Avery, Jennifer Rubin

Scenario

Lonon F. Smith

Cinematograaf

David Lewis

Producent

Mark Michaels

Niet-originele muziek

Ira Ingber

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Jaar

1988

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?