09 20 okt. '24
10fb4745 0f39 45b7 915b 21650f8b983a

Jean Beaudin

Being at Home with Claude

85' - 1992 - Misdaad, Drama, Romantisch, Thriller - Taal: Frans
Regisseur: Jean Beaudin Componist: Richard Grégoire Met: Roy Dupuis, Jacques Godin, Jean-François Pichette, Roy Dupuis, Jacques Godin, Jean-François Pichette
Zomer in Montréal. In de stad weergalmt het geloei van sirenes. Op de achtergrond jazz-muziek. Plots snijdt een kreet in de verte . Een man is dood. Vermoord. De moordenaar stuift er van onder, blindelings loopt hij door de straten en stegen van de stad tot hij ergens in de havenbuurt van uitputting neerzakt. Verscheidene dagen later geeft hij zich aan bij de politie. Einde van het verhaal. .. ? Niet helemaal. Being at Home with Claude is de dramatisering van de laatste uren van de ondervraging. De inspecteur doet pogingen om de feiten te reconstrueren en een verklaring te vinden voor de noodlottige motieven die Yves, een jonge mannelijke prostituée, ertoe hebben gebracht één van zijn minnaars te vermoorden. Maar Yves zegt geen woord, weigert zelfs zijn naam of die van het slachtoffer te onthullen. De stijl van de film is te vergelijken met die van Twelve Angry Men: "Het is een compacte, gespannen film en we draaiden hem sequens per sequens om de acteurs de gelegenheid te geven die spanning op te bouwen. Je kunt de bedrukkende sfeer uit de muren voelen komen. We hebben de camera en de acteurs voortdurend in beweging gehouden en slecht spaarzaam muziek gebruikt, gewoon om af en toe een punt te onderstrepen, zodat de dingen nooit saai of statisch worden", aldus producer Louise Gendron.

Image gallery

10fb4745 0f39 45b7 915b 21650f8b983a
F925a2c5 b45b 497b bdb7 08f004538891

Generiek

Regisseur

Jean Beaudin

Componist

Richard Grégoire

Met

Roy Dupuis, Jacques Godin, Jean-François Pichette, Roy Dupuis, Jacques Godin, Jean-François Pichette

Scenario

Jean Beaudin

Cinematograaf

Thomas Vámos

Monteur

André Corriveau

Producent

Louise Gendron

Meer informatie

Taal

Frans

Productielanden

Canada

Scenario gebaseerd op

René-Daniel Dubois

Jaar

1992

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?