09 20 okt. '24
2fcccc9a f123 41ae bfd2 fa95ef52cab4

Kay Pollak

Barnens ö (Kindereiland)

Editie 1982
109' - 1980 - Drama, Romantisch - Taal: Zweeds
Regisseur: Kay Pollak Componist: Per Carleson, Jean-Michel Jarre, Thomas Macklin Met: Tomas Fryk, Anita Ekström, Ingvar Hirdwall

Hoofdrolspeler is de elfjarige Thomas Fryk, die als de vroegwijze Reine Larsson een speurtocht onderneemt naar antwoorden op de meest elementaire vragen in een mensenleven. Reine zet zijn onderzoek in op het moment dat hij via slinkse wegen een ongetwijfeld vervelend zomerkamp (met de naam Kindereiland) weet te vermijden en alleen in Stockholm achterblijft. Reine is nog een kind, maar vindt zelf dat hij aan de rand van volwassenheid staat. En daarmee raakt hij in een isolement. Reine heeft overigens geen enkele reden om z'n volwassen medemensen als voorbeeld te nemen. Overal waar hij terechtkomt maken de mensen op de een of andere manier misbruik van hem. Reine zoekt de kracht dan maar bij zichzelf en hij zal iets bereiken; drie minuten onder water blijven wordt een van zijn belangrijkste idealen. Dat moet volgens hem een plaats opleveren in het Guinness Book of Records.

Aan het einde van de film is het hem gelukt en ondanks het feit dat hij nog steeds niet weet of er een God bestaat, wie zijn vader is en wat hij verder moet doen, besluit hij om door te gaan.

Image gallery

2fcccc9a f123 41ae bfd2 fa95ef52cab4
B98aa6d6 b919 4ef9 85ee eea97efef774

Generiek

Regisseur

Kay Pollak

Componist

Per Carleson, Jean-Michel Jarre, Thomas Macklin

Met

Tomas Fryk, Anita Ekström, Ingvar Hirdwall

Scenario

Kay Pollak

Cinematograaf

Roland Sterner

Monteur

Thomas Holéwa

Producent

Ingemar Ejve, Brengt Forslund

Meer informatie

Taal

Zweeds

Productielanden

Zweden

Scenario gebaseerd op

"Children's Island" (P.C. Jersild)

Jaar

1980

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?