09 20 okt. '24
8a9d0f6d 4de9 4650 8ca7 83e45e486167

Beeban Kidron

Antonia and Jane

Editie 1993
80' - 1992 - Drama - Taal: Engels
Regisseur: Beeban Kidron Componist: Rachel Portman Met: Melda Staunton, Patricia Leventon, Alfred Hoffman, Maria Charles
"En dan is er Antonia McGill ... " Zo begint Jane Hartmans verhaal over hoe vriend­schap, romantische slippertjes en de angst voor confrontatie haar leven tot een toon­beeld van moderne neuroses hebben gemaakt.
Antonia en Jane zijn de beste vriendinnen, maar dat zouden ze beter niet zijn. Ze kennen elkaar van kindsbeen af en sinds­dien zijn ze ook elkaars voorwerp van jaloezie. Jane verklaart de geschiedenis van hun vriendschap als volgt: "Op drie­jarige leeftijd sloeg Antonia me bewuste­loos met een melkfles. Toen ze vijf was begroef ze me levend in de tuin. Op zevenjarige leeftijd richtte ze een geheim genootschap op en liet me niet toetreden. Onnodig te zeggen dat ik haar veraf­goodde". De dingen zijn niet zoveel veranderd, ondanks Jane's uitproberen van elke levensstijl van A tot Z. Jane zou nog steeds graag haar buitenissige vriendjes willen omwisselen voor Antonia's schijn­baar gezegende leven van schoonheid en geluk.
Antonia aan de andere kant groeide op met het geloof dat Jane een halve gare is. Jane's Eskimo-gevoel voor mode ging regelrecht in tegen en Antonia's levens­filosofie die ze samenvat als 'Kleren maken de vrouw'. Maar Antonia zou nu veel gelukkiger zijn mocht ze haar overspelige echtgenoot, vroegrijp kind en kast vol Chanel kunnen laten schieten voor Jane's leven van vrije vogel.

Image gallery

8a9d0f6d 4de9 4650 8ca7 83e45e486167
56761deb b015 4cb5 9f10 d29dfea20edc

Generiek

Regisseur

Beeban Kidron

Componist

Rachel Portman

Met

Melda Staunton, Patricia Leventon, Alfred Hoffman, Maria Charles

Scenario

Marcy Kahan

Cinematograaf

Rex Maidment

Monteur

Kate Evans

Producent

George Faber

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigd Koninkrijk

Jaar

1992

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?