09 20 okt. '24
Still all the beauty and the bloodshed

Wide Angle: Laura Poitras

Bij elke On Tour-vertoning maken we een Wide Angle, waarmee we dieper ingaan op de film, de maker, de thema's en meer dankzij teksten en video in verschillende vormen, van verschillende auteurs én dankzij een gloednieuwe podcast. Lees onze Wide Angle over All the Beauty and the Bloodshed van Laura Poitras en ontdek zo meer over de belangwekkende documentaire over Nan Goldin.
All the Beauty still 4

All the Beauty and the Bloodshed van Laura Poitras

Laura Poitras wist met haar vorige politiek geëngageerde documentaires, waaronder My Country, My Country (2007) en Citizenfour (2014), al een straffe reputatie op te bouwen. Met All the Beauty and the Bloodshed (2022) verlegt ze haar lens naar een andere kunstenaar, namelijk de baanbrekende fotografe Nan Goldin. Poitras portretteert Goldin als een kunstenaar voor wie haar werk zowel een politiek wapen als vorm van traumaverwerking is.

Podcast

De Wide Angle-podcast wordt gehost door Bo Alfaro Decreton & Tim Maerschand en komt tot stand in samenwerking met de Gentse stadsradio Urgent.fm. Montage en techniek worden verzorgd door Wannes Devogelaere, soundbites door Seppe Destoop. In de negende aflevering zijn Bart Versteirt, Patrick Duynslaegher en Shauni De Gussem te gast.

Marx can wait poster

Letterboxd-lijst

Samen met de gasten stellen podcasthosts Tim Maerschand & Bo Alfaro Decreton steeds een lijstje films samen die perfect samengaan met de Wide Angle-film. Ontdek de kijklijst op Letterboxd.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?