11 22 okt. '22
Ice Merchants

Shorts in Competition

Twee kortfilmcompetities onderstrepen het belang én de kwaliteit van kortfilm als een volwaardig genre. De International Short Film Jury gaat op zoek naar een winnaar in de International Short Film Competition en de Belgische Studentenkortfilmcompetitie.

Shorts in Competition?

Film Fest Gent helpt je graag op weg bij het kiezen van je favoriete films uit ons programma. Via Secties & Tags kom je te weten welke films het beste bij jou passen. Onder de sectie Shorts vind je alle kortfilms die vertoond worden tijdens FFG2022.

Ontdek de andere Secties & Tags
Winnaar Student Short 2021 NB

Competition for Belgian Student Shorts

De Competitie voor Beste Belgische Studentenkortfilm is exclusief ingericht voor alle studenten uit de erkende Vlaamse, Waalse en Brusselse filmscholen. De Internationale Kortfilmjury beloont de beste inzending met de Prijs voor de Beste Belgische Studentenkortfilm ter waarde van € 5.000. Die prijs wordt uitgereikt door Amplo, HR-partner voor de creatieve sector.

Maar ook jij kan een winnaar aanduiden! Jij beslist mee wie de THE PACK Audience Award binnenhaalt en zo een postproductiebudget van € 6.500 wint.

Portret international short film jury
© Bas Bogaerts

International Short Film Competition

Kortfilm is meer dan een opstap naar een langspeler; het is een genre op zich, en eentje die te vaak onderbelicht wordt. Film Fest Gent wil internationaal kortfilmtalent in de kijker zetten. De International Short Film Competition herbergt drie selecties met het beste wat kortfilm te bieden heeft. De Kortfilmjury mag de Award for Best International Short ter waarde van € 5.000 uitreiken.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.