11 22 okt. '22
Kidsproof kindje school kind

Kidsproof

Avonturen voor de jongste filmliefhebbers onder ons. Maak kennis met onder meer een schattig biggetje, een heks en haar dierenvriendjes, een speelse muis op een missie en nog talrijke andere kleurrijke figuren. Mis ook het Kidsproof Gala en de Kidsproof Zondag niet!

Kidsproof?

Film Fest Gent helpt je graag op weg bij het kiezen van je favoriete films uit ons programma. Via Secties & Tags kom je te weten welke films het beste bij jou passen. In de sectie Kidsproof vind je onze filmselectie voor de jongste filmfans en hun gezelschap.

Ontdek de andere Secties & Tags

Kidsproof Gala (12 oktober - 13:00)

De première van Knor wordt feestelijk gevierd met een Kidsproof Gala. Jonge filmfans worden op de rode loper onthaald als echte filmsterren, zijn daarna bij de allereersten die deze stop-motionfilm op het grote scherm te zien krijgen en kunnen daarna genieten van een chique receptie i.s.m. Greenway in het Film Fest Café. Bovendien zakken de makers van de film speciaal af naar Gent om Knor persoonlijk aan het jonge filmpubliek voor te stellen. Wie genoeg heeft van al dat kijken, kan de wondere wereld van de special effects ontdekken met de levensgrote XL Greenkey Installatie van JEF.

  • 13:00 | Rode loper
  • 14:30 | Film
  • 15:30 | Ontmoet de makers
  • 13:00 & 16:00 | Kruip zelf in een film met de XL Greenkey van JEF!
Oink Main Still

Knor (6+)

Wie wordt Koning Worst van de eeuw? Dat is dé hamvraag tijdens de worstwedstrijd in Mascha Halberstads debuut. De negenjarige Babs woont in een typisch Nederlands dijkdorpje met haar verveelde papa en haar overtuigd vegetarische mama en krijgt van de uit de States teruggekeerde opa Tuitjes het biggetje Knor cadeau. (Wan)smakelijk detail: opa is een ambachtelijke worstendraaier die lang geleden slaags raakte met een collega-slager en nu heimelijke plannen heeft.

Babs is volledig weg van Knor, maar hij moet wel z'n puppydiploma behalen om bij het gezin te blijven. Na het bekroonde Munya in mij (2013) en een animatieclip voor The Prodigy imponeert Halberstad opnieuw met haar typerende, rafelige siliconen poppetjes. Knor – naar het kinderboek van Tosca Menten – is een vertederend avontuur gemaakt vanuit een garage die de filmmaker liet ombouwen tot een heuse animatiestudio.

Kidsproof Zondag (16 oktober - 14:00)

Op Kidsproof Zondag kan je kennismaken met de indrukwekkende Vlaamse stemmencast, die de liedjes en personages tot leven brengen met een al even groot muzikaal talent als het hoofdpersonage: Tine Embrechts, Bent Van Looy, Gloria Monserez, Lucas Van den Eynde, Lotte Villays, Unique Flowers, Molly Baeken en regisseur Arnaud Demuynck komen langs om de film te presenteren. Achteraf kan je in het Film Fest Café meezingen met de liedjes uit de film tijdens een mini-concert van onder meer Yuku (Lotte Villays), Eekhoorn (Bent Van Looy) en Vos (Tine Embrechts)! En er is nog veel meer te doen. Dompel je onder in de wereld van Yuku met het interactieve Gamelab van JEF of kruip in de huid van een van de personages door je te laten schminken als een van de diertjes!

JEF brengt Yuku en de Himalayabloem op 19 oktober uit in de bioscoop. Bekijk de trailer hier.

  • 14:00 | Film
  • 15:45 | Concert
  • 16:00 | Gamelab
Visuel Yuku 6

Yuku en de Himalayabloem (5+)

Yuku, een kleine en speelse muis, leeft samen met haar familie in de kelder van een kasteel – waar de hongerige kat altijd om de hoek loert. Als oudste kind moet Yuku de voedselvoorraad bewaken, maar veel liever luistert ze naar haar oma, een meesterlijke verteller, om op een dag zelf zo'n verhalen te kunnen vertellen.

Wanneer het einde van oma's leven nadert, is het tijd voor Yuku's eigen verhaal: de zoektocht naar de eeuwig lichtgevende Himalayabloem, die oma kan meenemen op haar 'laatste reis'. Met haar ukelele als wapen vertrekt Yuku op een muzikale tocht waarbij ze kennismaakt met onder meer een grote rat, een kraai, een konijn, een eekhoorn en een vos. Doorspekt met aanstekelijke rijmpjes op muziek en charmante, kleurrijke figuren is de eerste langspeelfilm van de Belgische Arnaud Demuynck (samen met Rémi Durin) een avontuurlijke ode aan hoe verhalen ons voor altijd met elkaar verbinden.

Ontdek de volledige selectie

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.