11 22 okt. '22
20211012 FFG21 Jeroen Willems 020

Gala & Specials

Een veelzijdige verzameling van avant-premières van de grootste releases van het komende filmjaar, waaronder de Gouden Beer-winnaar, nieuwe films van ervaren regisseurs als Cristian Mungiu en Ulrich Seidl, intrigerende debuutfilms en nog véél meer.

Gala & Specials?

Film Fest Gent helpt je graag op weg bij het kiezen van je favoriete films uit ons programma. Via Secties & Tags kom je te weten welke films het beste bij jou passen. In de sectie Gala & Specials vind je de grootste releases van het komende filmjaar.

Ontdek de andere Secties & Tags
still Close

Openingsfilm: Close

De nieuwe langspeelfilm van Lukas Dhont opent op dinsdag 11 oktober de 49ste editie van Film Fest Gent. Close beleefde met de vertoning in de prestigieuze competitie van het Filmfestival van Cannes zijn wereldpremière. In 2018 opende Girl, het langspeelfilmdebuut van Lukas Dhont, Film Fest Gent. Geen enkele andere regisseur deed het Dhont voor om zowel met zijn debuut als opvolger het festival te openen.

Leo en Remi, 13, zijn vrienden sinds altijd. Tot een ondenkbare gebeurtenis hen uit elkaar drijft. Vol onbegrip zoekt Leo toenadering tot Sophie, Remi’s moeder. Close is een film over vriendschap en verantwoordelijkheid.

Wim De Witte c Bas Bogaerts
"Het is een voorrecht het festival te kunnen openen met deze delicate en warme film van Lukas. 'Close' ontroerde ons en we kunnen niet wachten om het Belgische publiek te laten kennismaken met de film."
Wim De Witte programmadirecteur van Film Fest Gent

Ontdek de selectie

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.