08 19 okt. '24
Abf74710 13eb 4aa1 bc71 60883910589d

WSA Industry Days - Part V

Editie 2021

13:15 Sketching with music: Clara Sola

De Belgische componist Ruben De Gheselle en de Costa Ricaans-Zweedse regisseur Nathalie Álvarez Mesén bespreken hun nieuwste film Clara Sola. Een soundtrack wordt niet van de ene op de andere dag gemaakt en verschillende, soms extreme, hoeken van een scène moeten worden onderzocht. Ook voor Clara Sola vormde een techniek van ruw, snel en gericht schetsen met muziek een belangrijk onderdeel van het werk- en dialoogproces tussen de twee kunstenaars. In dit panel bespreken ze enkele van die scènes en hoe ze tot stand zijn gekomen van het eerste idee tot de uiteindelijke opgenomen vorm. Ruben De Gheselle is een opkomend componist die meewerkte aan verschillende internationale projecten en lesgeeft aan KASK & Conservatorium. Nathalie Álvarez Mesén is een Costa Ricaans-Zweedse schrijfster en regisseur die studeerde aan de Columbia University. Beiden zijn alumni van het beroemde Berlinale Talents-programma. Clara Sola werd eerder dit jaar geselecteerd in Cannes en zal te zien zijn op Film Fest Gent.

Moderator: Robin Broos

14:00 Composer Talk: Scoring Documentaires met Nainita Desai

Nainita Desai gooit hoge ogen met haar scores voor de onthutsende en bejubelde For Sama en het in Sundance bekroonde The Reason I Jump. Als sounddesigner werkte ze mee aan films van Bernardo Bertolucci, Werner Herzog, Anthony Hopkins en Angelina Jolie. Desai heeft zich opgeworpen tot een van de meest gevraagde documentairecomponisten. Ze is dit jaar genomineerd voor drie WSAwards: Film Composer of the Year, Discovery of the Year en de Public Choice Award.

Moderator: Tommy Pearson

15:30 Composer Talk met Max Richter

Max Richter is niets minder dan een monument in de hedendaagse muziekwereld, met baanbrekend werk als componist, pianist en producer. Richter brak in 2008 door als filmcomponist met zijn score voor de geanimeerde oorlogsdocumentaire Waltz with Bashir van Ari Folman. Ondertussen heeft hij al muziek geschreven voor meer dan dertig films. Ook op tv is zijn muziek vaak te horen, zoals bijvoorbeeld in de cultserie The Leftovers.

Moderator: Tommy Pearson

Met de steun van

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?