09 20 okt. '24
Ec7bafd7 cd62 4f48 8304 7e2f744acb00

WSA Film Music Days - WSA Nominees Round Table: Game Music Award

Editie 2023 WSA Film Music Days
WSA
De genomineerden voor de 2023 WSA Game Music Award zaten samen voor een gesprek.

Panelleden

Maclaine Diemer

Maclaine Diemer is een componist gevestigd in Los Angeles voor interactieve en traditionele media. Met 15 jaar ervaring in games heeft hij gewerkt aan enkele van de meest prominente titels voor consoles en pc. Als onverzadigbaar nieuwsgierige muzikant en multi-instrumentalist werkt hij in een breed scala aan stijlen. Maclaine blijft de passie voor gamemuziek wereldwijd uitdragen, of het nu gaat om het spelen van vereenvoudigde versies van zijn Guild Wars 2-soundtrack op de eerste Twitchcon of het leiden van een volledig orkest in Boca del Rio, Mexico. Opmerkelijke credits zijn onder meer ArenaNets Guild Wars 2, Cyan Worlds Firmament, Harmonix' Rock Band-franchises, Riot Games' League of Legends en de eerste grote originele titel Crucible van Amazon Game Studios.

Narayana Johnson

Narayana Johnson is Audio Director bij Massive Monster. Hij scoorde en produceerde de bekroonde muziek voor Cult Of the Lamb en werkte daarnaast aan voice-overs, sferen en veel van de SFX. Met een achtergrond in pop als de helft van Willow Beats, toerde hij meerdere keren door Australië en speelde hij op festivals als Splendour in the Grass en Falls Festival. Ook verzorgde hij het voorprogramma voor artiesten als Tash Sultana, Flume, Alison Wonderland en meer.

Nainita Desai

Nainita Desai heeft sinds haar ontvangst van de WSA Discovery of the Year in 2021 onder andere gewerkt aan de Netflix documentaire 14 Peaks: Nothing Is Impossible, die haar een Primetime Emmy opleverde, en de Oscarwinnende speelfilm The Deepest Breath (A24, Netflix). Desai's andere credits omvatten de Oscar genomineerde documentaire For Sama en de Sundance bekroonde film The Reason I Jump. Recentelijk ontving ze veel nominaties voor haar score voor het geprezen videospel Immortality.

Grant Kirkhope

Grant Kirkhope, een BAFTA-genomineerde Britse componist, is beroemd om zijn soundtracks voor videogames. Zijn indrukwekkende repertoire strekt zich uit van klassiekers als GoldenEye, Banjo-Kazooie en Donkey Kong tot recente hits als Mario + Rabbids Kingdom Battle, Yooka Laylee en World of Warcraft: Shadowlands. Grant componeerde met name de memorabele "Donkey Kong Rap" in Donkey Kong 64 en waagde zich aan filmcompositie met de aanstaande release van The King's Daughter. Grants uitzonderlijke werk is bekroond met een BAFTA-nominatie voor de score van Viva Piñata (2007). Hij heeft erkenning gekregen voor zijn gamecomposities van de International Film Music Critics Association en Cue Awards.

Gregory Nicolett

Greg Nicolett, opgeleid door Disney-componist Buddy Baker, is uitgegroeid tot een belangrijke componist voor Disney. Zijn muziek was te horen in vier tekenfilmseries, waaronder Pupstruction. Zijn indrukwekkende werk trok de aandacht van Aryo Jati Darmawan, wat leidde tot een ambitieuze score voor Potionomics. Er werkten meer dan 80 muzikanten aan mee en bestond uit muziek van meerdere genres. De score werd genomineerd voor de WSA, HMMA en GANG awards. Het uitgebreide portfolio van Greg bestaat onder andere uit een neo noir score voor Chicago Overcoat, bijdragen aan Smallville en Video Game High School van RocketJump Studios (genomineerd voor de Golden Reel) en scores voor meer dan 40 korte films. Waaronder de Sundance film Above and Beneath, HBO award winnaar Muted, Ridley Scott Parallel Lines winnaar Porcelain Unicorn, en de verfilming van het korte verhaal uit The New Yorker Adams met Patton Oswalt en Fred Arminsen.

Annette Gentz - Moderator

Annette Gentz is een van de belangrijkste Duitse agenten voor film- en toneelmuziek. Zo overzag ze onder meer de deal voor Volker Bertelmanns score voor All Quiet On the Western Front, waarmee hij in 2023 de Academy Award voor Beste Originele Score won. In 2023 trad Annette Gentz in dienst bij Universal Music. Annette Gentz is adviserend bestuurslid van de World Soundtrack Academy.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?