09 20 okt. '24
7ed2e562 43ae 4695 a633 fafb8662ac6f

Raoul Servais Shorts

Editie 2022 Official Selection

Zes jaar na Tank heeft de Oostendse filmmaker en pionier van de Belgische animatiefilm Raoul Servais een nieuwe film klaar, ditmaal in samenwerking met Rudy Pinceel. Der lange Kerl is een verhaal uit de Groote Oorlog, waarin twee soldaten - de een Frans en gewond, de ander Duits en van reusachtige gestalte - op elkaar botsen in een verwoeste hulppost in de loopgraven.

Servais’ nieuwste wordt aangevuld met drie van zijn absolute meesterwerken - Chromophobia (1965), Atraksion (2001) en De Valse Noot (1963) - begeleid door live muziek van het Belgische muziekcollectief Boshaard, een voorproefje van het programma "Boshaard X Servais - Chromophobia" dat in het najaar in de Vlaamse zalen te zien zal zijn.

Boshaard x Servais - Chromophobia

Chromophobia is een unieke beleving die het midden houdt tussen concert en filmbezoek. Kortfilms van Servais worden door Boshaard live van muziek voorzien. Een donkere trip doorheen piano improvisaties, beklijvende thema’s en beats die aan de ribben blijven plakken, terwijl Servais het publiek visueel bij de hand neemt.

Boshaard zijn Dominique Vantomme en Toon Bosschaert. Gezellig tijdens one take sessies, met een zilte jodiumachtige smaak, hallucinerend op de tuinzolder. Live op een podium, doen ze dit gedreven omringd door toetsen, analoge drumcomputers, webcams & knopjes opnieuw.


Image0

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?