10 21 okt. '23
2d25c191 ffea 4ee7 9268 14659237ce2f

Launch Kortfilm.be 3.0

Als hét online platform over (Belgische) korte films draagt Kortfilm.be al sinds 1999 bij aan de uitbouw van een diepgaande filmcultuur in Vlaanderen en Brussel, met aandacht voor film als kunstvorm, en kortfilm als volwaardig medium.

Vanaf oktober 2022 zit Kortfilm.be in een nieuw vormelijk en inhoudelijk jasje. Het platform breidt uit met, naast teksten en kijktips, nu ook een eigen gecureerd video on demand aanbod, waarin ruimte is voor fictie en non-fictie, animatie en videokunst, experiment en crossovers — en met specifieke aandacht voor recent en retrospectief werk van eigen bodem. Iedere Belgische film wordt gepresenteerd aan de hand van een duidend en prikkelend essay, en gekoppeld aan een (inhoudelijk, thematisch, vormelijk of anders) aanvullende dan wel contrasterende niet-Belgische kortfilm, gekozen door een gastcurator uit het internationale werkveld.

We vieren het vernieuwde Kortfilm.be door te doen wat we het liefste doen: kortfilms kijken. Uitzonderlijk en slechts eenmalig vertonen we de vier korte films waarmee het VOD aanbod van Kortfilm.be van start gaat.

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.