C406cdf7 1573 4d51 80bf 1255347fde1b

James Horner Tribute Concert

Uitverkocht
Uitverkocht
WSA Film & Music
Iedereen herinnert zich nog het moment waarop Jack en Rose samen op de boeg van de Titanic staan, of wanneer Jake Sully voor het eerst landt op Pandora in Avatar. Dankzij de muziek van James Horner staan deze iconische momenten in ons geheugen gegrift. Om het leven en werk van deze legendarische componist te vieren presenteert Film Fest Gent op 17 oktober 2024 het James Horner Tribute Concert.
17
donderdag oktober
20:00 Muziekcentrum De Bijloke - concertzaal

In de gigantische kaskraker Titanic zingt Céline Dion zich een weg naar ons hart. Maar net zo wonderlijk als de stem van Dion is de muziek van componist James Horner. In welk jaar je ook geboren bent, het is moeilijk om niet in de ban te raken van Horners glorieuze scores voor Hollywoodklassiekers als Titanic, Braveheart en Avatar.

James Horners pad naar de muzikale top was bekleed met epische kaskrakers en fijne juweeltjes, die hij tot ongekende hoogten wist te verheffen. Hij was de favoriete componist van populaire regisseurs als James Cameron (Aliens, Titanic, Avatar), Ron Howard (Cocoon, Apollo 13) en Jean-Jacques Annaud (The Name of the Rose, Enemy at the Gates) en was niet weg te denken uit de cinemazalen. In 1998 won James Horner twee Oscars voor zijn Titanic-score en de bijbehorende monsterhit “My Heart Will Go On”. Doorheen zijn carrière werd Horner viermaal genomineerd voor een World Soundtrack Award.

Op 17 oktober speelt Brussels Philharmonic, begeleid door Dirk Brossé, een selectie uit het meeslepende oeuvre van James Horner in Muziekcentrum De Bijloke. De selectie wordt gemaakt samen met collega en vriend van Horner, Simon Franglen. De winnaar van de Discovery of the Year Award in 2023 assisteerde James Horner onder andere bij de soundtrack voor Titanic, Avatar en The Amazing Spider-Man.