09 20 okt. '24
6f8cbe7a 0548 4afe ae30 eb956520cb2a

Generations On Tour

Editie 2023
Plus Parcours
Jong en oud gaan samen naar de film Das Lehrerzimmer en genieten daarna van een filmbabbel en drankje in het Film Fest Café.

Cinema overschrijdt grenzen, bouwt bruggen en verkent onbekend terrein. Intergenerationeel filmcafé GENERATIONS wil de leefwerelden van jongeren en ouderen voor even dichter bij elkaar brengen. Eerst gaan jong en minder jong samen naar de film Das Lehrerzimmer. Daarna kunnen de vertegenwoordigers van deze twee generaties met elkaar kennismaken in het Film Fest Café. We breken het ijs met een drankje, en laten de rest aan hen over. Wat vonden de verschillende generaties van de film? Welke linken leggen ze? Hoe verhouden ze zich tot een welbepaald thema? De conversatiegenoten nemen ongetwijfeld afscheid met meer kennis over elkaar.

De succesvolle edities in Sphinx Cinema smaken naar meer: daarom trekt GENERATIONS erop uit naar FFG2023. Een samenwerking tussen vzw La Luna, Film Fest Gent & Stad Gent.

Jaarlijks kan je in november en maart genieten van het GENERATIONS Filmcafé in Sphinx Cinema.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?