11 22 okt. '22
8cf29968 d2cf 4e9a 9847 43269621e2bd

Film Fest Gent Talkies

Tijdens het festival kan je bijna elke dag genieten van een boeiende, gratis Film Fest Gent Talkies, de talkshow van FFG, in het Film Fest Café.

13.10 - FFG Talkies: Why We Fight
Geweld huist in elk van ons. Op het festivalprogramma staan heel wat films met expliciet geweld. Wat drijft ons ertoe en hoe reageren we erop? Te gast zijn Mirjam Devriendt & Alain Platel (Why We Fight?) en Ismail ‘Cool’ Abdoul & Marjan Gryson van vzw Touché.

14.10 - FFG Talkies: Gent Filmstad & Cinema Belgica
Gent is een filmstad, bewijzen het boek Gent Filmstad en de database Cinema Belgica. Lies Van de Vijver (UGent), Guy Dupont (Archief Gent), Roel Vande Winkel (KU Leuven & LUCA School of Arts) - auteurs van Gent Filmstad - en Daniël Biltereyst (UGent, een van de bezielers van Cinema Belgica) komen tekst en uitleg geven.

15.10 - FFG Talkies: Filmkritiek vandaag in Vlaanderen
Vlaanderen krijgt twee nieuwe filmtijdschriften. Zowel Humbug als Fantômas lanceren hun allereerste printnummer op Film Fest Gent. Een perfect moment dus om de initiatiefnemers in gesprek te laten gaan met elkaar over de staat van filmkritiek met Ronald Rovers, de hoofdredacteur van het Nederlandse magazine Filmkrant.

16.10 - FFG Talkies: Kortfilm.be & Belgische kortfilmmakers
Kortfilm.be (online magazine) ontvangt de Belgische kortfilmmakers Olga Lucovnicova (My Uncle Tudor), Magali Coremans (Traverser) en Anthony Schatteman (L’homme inconnu), die meedingen naar de Best International Short Film Award.

18.10 - FFG Talkies: Anke Brouwers - Mooi zijn en zwijgen
Docent filmgeschiedenis Anke Brouwers komt haar boek Mooi zijn en zwijgen voorstellen, waarin ze een blek werpt op de periode van de stille film in Amerika en haar markantste vrouwen.

19.10 - FFG Talkies: Four Seasons in a Day - Annabel Verbeke & Pieter-Jan Claessens
De Ieperse filmmaker Annabel Verbeke verkent en observeert met haar documentaire Four Seasons in a Day het menselijke aspect van een verborgen grens die het Europese continent verdeelt. Samen met haar DoP Pieter-Jan Claessens gaat ze in gesprek over het creatieve proces.

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.