09 20 okt. '24
8cf29968 d2cf 4e9a 9847 43269621e2bd

Film Fest Gent Talkies

Editie 2021
Tijdens het festival kan je bijna elke dag genieten van een boeiende, gratis Film Fest Gent Talkies, de talkshow van FFG, in het Film Fest Café.

13.10 - FFG Talkies: Why We Fight
Geweld huist in elk van ons. Op het festivalprogramma staan heel wat films met expliciet geweld. Wat drijft ons ertoe en hoe reageren we erop? Te gast zijn Mirjam Devriendt & Alain Platel (Why We Fight?) en Ismail ‘Cool’ Abdoul & Marjan Gryson van vzw Touché.

14.10 - FFG Talkies: Gent Filmstad & Cinema Belgica
Gent is een filmstad, bewijzen het boek Gent Filmstad en de database Cinema Belgica. Gent Filmstad is een initiatief van Archief Gent en auteurs Lies Van de Vijver (UGent), Guy Dupont (Archief Gent), Roel Vande Winkel (KU Leuven & LUCA School of Arts). Zij komen vertellen over hun boek tijdens deze Talkies. Ook Daniël Biltereyst (UGent, een van de bezielers van Cinema Belgica) komt langs om tekst en uitleg te geven over het project Cinema Belgica.

15.10 - FFG Talkies: Filmkritiek vandaag
Vlaanderen krijgt twee nieuwe filmtijdschriften. Zowel Humbug als Fantômas lanceren hun allereerste printnummer op Film Fest Gent. Een perfect moment dus om de initiatiefnemers in gesprek te laten gaan met elkaar over de staat van filmkritiek met Ronald Rovers, de hoofdredacteur van het Nederlandse magazine Filmkrant.

16.10 - FFG Talkies: Kortfilm.be & Belgische kortfilmmakers
Kortfilm.be (online magazine) ontvangt de Belgische kortfilmmakers Olga Lucovnicova (My Uncle Tudor), Magali Coremans (Traverser) en Anthony Schatteman (L’homme inconnu), die meedingen naar de Best International Short Film Award.

18.10 - FFG Talkies: Anke Brouwers - Mooi zijn en zwijgen
Docent filmgeschiedenis Anke Brouwers komt haar boek Mooi zijn en zwijgen voorstellen, waarin ze een blek werpt op de periode van de stille film in Amerika en haar markantste vrouwen.

19.10 - FFG Talkies: Four Seasons in a Day - Annabel Verbeke & Pieter-Jan Claessens
De Ieperse filmmaker Annabel Verbeke verkent en observeert met haar documentaire Four Seasons in a Day het menselijke aspect van een verborgen grens die het Europese continent verdeelt. Samen met haar DoP Pieter-Jan Claessens gaat ze in gesprek over het creatieve proces.

20.10 - FFG Talkies: Harry Kümel - Daughters of Darkness
Vijftig jaar na dato is Harry Kümels sensuele vampierenfilm Daughters of Darkness een absolute cultfilm die door zowel liefhebbers als door fijnproevers op handen gedragen wordt. Patrick Duynslaegher mag de regisseur aan de tand voelen over de reden van dat succes.

21.10 - FFG Talkies: Ben Segers - Dealer
Jeroen Perceval maakt met het indringende Dealer zijn langspeeldebuut als regisseur en castte Ben Segers als een internationaal geroemde en succesvolle acteur die een hechte band opbouwt met een veertienjarige drugsrunner. Ben Segers komt praten over zijn rol in de film.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?