09 20 okt. '24
0e7ff06f f4e4 4ae0 bc2b ffe6d6df8bb5

Dag van het Filmberoep - Deel 2

Editie 2021

De jaarlijkse Dag van het Filmberoep op Film Fest Gent is een belangrijk samenkomen van professionals uit de filmindustrie. Tijdens de dag worden verschillende onderwerpen aangekaart en kom je te weten wat er broeit in het Vlaamse filmlandschap.

Het namiddagprogramma begint in het Film Fest Café waar Humbug en Fantômas - twee gloednieuwe filmtijdschriften - hun allereerste printnummer lanceren. Een perfect moment dus om de initiatiefnemers in gesprek te laten gaan met elkaar over de staat van filmkritiek in Vlaanderen met onder andere Ronald Rovers, de hoofdredacteur van het Nederlandse magazine Filmkrant.

In de namiddag organiseert Film Fest Gent i.s.m. Unie van Regisseurs twee rondetafelgesprekken. In de Directors Roundtable gaan vijf Vlaamse fictie regisseurs in op hun werkervaringen in het buitenland. Met Hans Herbots (o.a. The Serpent, Riviera...), Jan Matthys (o.a. Vikings, Before We Die,...), Gilles Coulier (o.a. War of the Worlds…), Cecilia Verheyden (o.a. Ferry, Undercover,...) en Teodora Ana Mihai (o.a. La Civil...).

Ter afsluiting van de dag volgt een laatste panelgesprek met enkele belangrijke keyspelers uit onze audiovisuele sector: zenders, streamers, mediaspelers, fonds, distributeurs en producenten. Met o.a. VAF, VRT, SBS, Streamz, KFD en VOFTP... Hoe zien deze keyspelers onze Vlaamse sector evolueren binnen een globaliserende audiovisuele sector? Wat is de plek en de toekomst van onze lokale auteursgedreven producties - films en kwaliteitsvolle high-end reeksen - hierin?

Lieven Trio praat de dag aan elkaar.

MIDDAGPROGRAMMA:

13u FFG Talkies Filmkritiek vandaag in Vlaanderen
Met Johannes De Breuker (Humbug), Bart Versteirt (Fantômas), Ronald Rovers (Filmkrant) en Patrick Duynslaegher (moderator).

NAMIDDAGPROGRAMMA:

14:30 Directors Roundtable

I.s.m. Unie van Regisseurs, VAF, Sabam en deAuteurs
Panelgesprek met Vlaamse fictie regisseurs die hun werkervaringen in het buitenland delen.
Sprekers: Teodora Ana Mihai, Cecilia Verheyden, Gilles Coulier, Jan Matthys en Hans Herbots
Moderator: Lieven Trio

16:30 Industry Closing Debate

I.s.m. Unie van Regisseurs
Panelgesprek met enkele keyspelers uit de Vlaamse audiovisuele sector over globaliserende veranderingen in deze sector en de plek van auteursgedreven producties hierin.
Met o.a.: Ricus Jansegers (VRT), Annick Bongers (SBS), Peter Vindevogel (Streamz), Koen Van Bockstal (VAF), Hans Van Acker (KFD) en An Jacobs (VOFTP).
Update sprekers wordt vervolgd.
Moderator: Lieven Trio

18:00 Slotwoord Koen Van Bockstal, directeur-intendant VAF

Met de steun van

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?