09 20 okt. '24

Concert Gabriel Yared & Elmer Bernstein

Editie 2001 WSA Film Music Days

Tijdens het concert krijg je zowat het beste van twee werelden voorgeschoteld: dat van de Europeaan Yared en van de Amerikaan Bernstein. De korte World Soundtrack Awards ceremonie aan het begin van de avond wordt er als extraatje bijgegeven.

De World Soundtrack Awards zijn een initiatief van de onlangs opgerichte World Soundtrack Academy. Eén van de opdrachten van de Academy is het wereldwijd promoten van filmmuziek. Dit o.a. door de uitreiking van de World Soundtrack Awards. De Academy heeft ondertussen al meer dan 150 leden waaronder, naast Bernstein en Yared, ook Hans Zimmer, Patrick Doyle, Elliot Goldenthal, Toots Thielemans, John Powell, Lalo Schifrin, Jean-Claude Petit, Vladimir Cosma, Rachel Portman, Trevor Jones, Dirk Brossé, en Tan Dun die dit jaar een Oscar won voor Crouching Tiger Hidden Dragon.

Naast World Soundtrack Awards voor de Filmcomponist en de Ontdekking van het Jaar, zijn er Awards in categorieën als Beste Originele Soundtrack, Beste Originele song geschreven voor een film, Beste op CD onuitgegeven Score, en Meest Creatieve Aanwending van Bestaand Materiaal op een Soundtrack. Daarnaast zijn er speciale Carrière Awards en de Public Choice Award waarvoor de winnnaar door filmmuziekfans wordt aangesteld. Dit laatste kan op de speciale website: www.worldsoundtrackawards.com

Tijdens de uitreiking van de eerste World Soundtrack Awards en het concert staat het Nationaal Orkest van België olv Yared en Bernstein, en met Dirk Brossé als muzikaal adviseur. Plaats van afspraak is de Stedelijke Concertzaal De Bijloke.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?