12 23 okt. '21

World Soundtrack Award concertavond op Filmfestival Gent

18 jun. 2003

'Raymond met doek en camera' pakt de Handelsbeurs in met twee concertavonden en Hooverphonic treedt op tijdens de World Soundtrack Awards uitreiking. Nicola Piovani sluit 30e editie met uniek concert.

De impact van muziek op film is al geruime tijd de rode draad doorheen het Filmfestival Gent. Naar aanleiding van de 30e editie staat muziek meer dan ooit centraal. De winnaar van de World Soundtrack Awards 2001 en 2002, concerteert dit jaar live in Gent. Oscarwinnaar Nicola Piovani sluit het festival af met meesterlijke scores uit de Italiaanse filmmuziekgeschiedenis in het Kuipke.

Maar er is ook aandacht voor Belgische filmmuziek : 'Raymond met doek en camera' pakt de Handelsbeurs in met twee concertavonden en Hooverphonic treedt op tijdens de World Soundtrack Awards uitreiking. Ticketverkoop voor de World Soundtrack ceremonie, het aansluitend filmconcert en slotconcert van Nicola Piovani start vanaf 15 juli, voor Raymond van het Groenewoud vanaf 19 augustus.

Het Filmfestival trakteert voor zijn 30ste verjaardag met een concertaanbod om u tegen te zeggen. Mis deze exclusiviteit niet!

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 oktober brengt de vader van de Nederlandstalige rock, Raymond Van Het Groenewoud, zijn gecomponeerde filmmuziek live. De muziek uit Iedereen Beroemd, Brussels by Night en Crazy Love spreken absoluut tot de verbeelding. Samen met het Vlaamse Radio Orkest zet Raymond de Handelsbeurs gegarandeerd in vuur en vlam. Beide voorstellingen beginnen om 20u15 stipt. Kaarten aan € 20 zijn vanaf 19 augustus beschikbaar via de Handelsbeurs (www.handelsbeurs.be - 09 / 265 91 65).

Op zondag 12 oktober organiseert het festival voor de 3de keer de uitreiking van de internationaal erkende World Soundtrack Awards. Deze uitreiking wordt gevolgd door een filmconcert met de Britse componist Patrick Doyle (Gosford Park, Bridget Jones' Diary, Hamlet, Henry V, Sense and Sensibility).

Patrick Doyle zal vervoegd worden door aanstormend talent als Klaus Badelt (Time Machine, The Recruit) de World Soundtrack Discovery of the Year 2002, en door de Belgische popgroep Hooverphonic. De muziek van Hooverphonic werd opgepikt voor films als Stealing Beauty en I Know What You Did Last Summer. Patrick Doyle meets Hooverphonic staat garant voor live filmmuziek van de bovenste plank. Deze concertavond begint stipt om 19u30 in de Bijloke.

De Academy van de World Soundtrack Awards is samengesteld uit componisten en vertegenwoordigers uit de filmmuziekindustrie van over de hele wereld. Volgende prijzen worden tijdens de ceremonie uitgereikt: Beste Originele Soundtrack, Beste Originele Song, Beste Filmcomponist en Ontdekking van het Jaar. Maar ook u als publiek kan meestemmen voor de World Soundtrack Public Choice Award. Verneem meer info omtrent deze prestigieuze prijzen via www.worldsoundtrackawards.com.

Tijdens de slotavond op 18 oktober dirigeert de Italiaanse componist Nicola Piovani het Italiaanse 'Orchestra Aracoeli'. Het resultaat wordt een betoverende muziekwandeling doorheen films van Italiaanse regisseurs als de Gebroeders Taviani, Federico Fellini, Nanni Moretti en Roberto Benigni (Ginger e Fred, La Vita è Bella, Het Meisje Met Het Rode Haar, La Notte di San Lorenzo, La Stanza del Figlio....). Op de slotavond worden ook de festivalprijzen uitgereikt door juryvoorzitster Jeanne Moreau. De slotavond begint stipt om 20u in Kuipke.

Als u aanwezig wil zijn op de WSA filmconcertavond of de slotavond met Piovani kan u vanaf 15 juli terecht bij FNAC (0900 00600 - 0,45€/min) en www.sherpa.be voor info en reservaties. Ook via www.worldsoundtrackawards.com/events.asp?nav=events&subnav=attend. Tarieven zijn € 30, € 25 en € 15.

Voor meer informatie omtrent de concerten, het algemene festivalprogramma, de gasten en nog veel meer kan u hier een kijkje nemen op de vernieuwde site van het filmfestival www.filmfestival.be waar u zich kan inschrijven op een elektronische nieuwsbrief. Blijf op de hoogte dan hoeft u niets te missen!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.