08 19 okt. '24

Save The Date - WSA evenementen voor filmprofessionals

Wsawards meet greet press conference lisa bomimg 9785 1
Nieuws 20 aug. 2019
Al vanaf het prille begin onderscheidt Film Fest Gent zich in de internationale filmfestivalwereld. Dit grotendeels vanwege de aandacht die aan muziek geschonken wordt en de filmcomponisten die in de kijker worden geplaatst tijdens het festival. Dit jaar is geen uitzondering: Film Fest Gent Music zorgt opnieuw voor een breed aanbod aan muzikale projecten om van te genieten.

Film Music Seminar

17 oktober, Kinepolis, 9.30 - 12:30

Het Film Music Seminar houdt jou op de hoogte van samenwerkingen tussen de film- en muziekwereld. Dit jaar nodigt curator dr. Martine Huvenne componist Marco Beltrami, die twee keer voor een Oscar genomineerd werd, uit. Beltrami heeft in de loop van zijn carrière al deel uitgemaakt van een hoop geprezen projecten. Vaak geïnspireerd door het geluid van een film, zoekt en verbreekt de componist de middenlijn tussen symfonische meesterwerken en elektronische soundtracks. Beltrami heeft zijn interesse in elektronische muziek geërfd van Luigi Nono, de avant-gardecomponist en Beltrami's mentor.

Composer Talk

17 oktober, Kinepolis, 14.30 - 16:00

De IJslandse Hildur Guðnadóttir verdiende het voorbije jaar haar sporen als veelbelovende filmcomponist. Vorig jaar werd ze genomineerd voor de World Soundtrack Discovery of the Year Award, voor het werk dat ze leverde voor ‘Sicario: Day of the Soldado.’ In de tussentijd werd ze door een internationaal publiek toegejuicht voor de soundtrack die ze schreef voor de populaire HBO-serie ‘Chernobyl’. De Composer Talk wordt geleid door Robert Kraft, de voormalige president van Fox Music en producent van de film ‘SCORE: A Film Music Documentary.’

Meet & Greet

18 oktober, Pillows Grand Hotel Reylof, 10:30

Wil je de eregasten van de World Soundtrack Awards in levende lijve ontmoeten? Of jouw exemplaar van ‘Marco Beltrami: Music for Film’ laten ondertekenen? Kom dan zeker naar de Meet & Greet, gehost door Patrick Duynslaegher en Dirk Brossé. De gasten worden door middel van een Q&A verwelkomd, met achteraf een Meet & Greet.

Film Music Seminar - 5€* - Koop hier je ticket(s)

Composer Talk - 5€* - Koop hier je ticket(s)

Meet & Greet - 15€** - Koop hier je ticket(s)

*Gratis voor studenten & Film Fest Gent 2019 geaccrediteerden

** Gratis entrée met een World Soundtrack Awards ticket, reservatie verplicht via tickets@filmfestival.be

Universiteiten en hogescholen kunnen gebruikmaken van groeptickets verkrijgbaar via educatie@filmfestival.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?