10 21 okt. '23

Hoornaert met ‘Resurrection’ naar Talinn

P1br14m2f21glg1l841se3agu4s41
Nieuws 27 sep. 2017

'Resurrection' is voor het eerst te zien op Film Fest Gent en reist daarna door Estland.

Na de wereldpremière op Film Fest Gent gaat ‘Resurrection’, het speelfilmdebuut van Kristof Hoornaert, naar Tallinn in Estland. In het Black Nights Film Festival dingt de film er mee naar de hoofdprijs in de First Features sectie. Het festival heeft plaats van 17 november tot 3 december 2017. Bij ons komt ‘Resurrection’ in het najaar in de zalen.

Het scenario van ‘Resurrection’ gaat over een oudere man die aan de rand van de maatschappij leeft. Toch neemt hij een jonge man op die hij in de natuur aantrof. Ondanks het feit dat niet met elkaar spreken ontstaat er tussen beide een band. Op een dag staat de politie voor de deur en vertelt dat de jongeman een moordenaar is. Wat doet de oude man?

Johan Leysen speelt de rol van de oudere man en Gilles De Schryver die van de jongeman. Bijrollen zijn er voor Kris Cuppens en voor Thomas Ryckewaert. Kristof Hoornaert draaide met ‘Kaïn’, ‘The Fall’ en ‘Empire’ een drieluik van kortfilms. Ze werden op verschillende internationale filmfestivals vertoond.

‘Resurrection’ is slechts een van de tien Vlaamse films die op het Black Nights Film Festival worden vertoond. De andere titels worden later bekend gemaakt.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.