09 20 okt. '24

Filmfestival Gent en Vlaams Radio Orkest trekken opnieuw naar Berlijn

10 sep. 2007
Na het succes van het Europese filmmuziekconcert Music of the Image in 2005, organiseren de European Film Academy en het Filmfestival Gent opnieuw een groots opgezet concert aan de vooravond van de European Film Awards.
Het concert, dat plaatsvindt op 30 november in het Berlijnse Admiralspalast, is één van de hoogtepunten van de festiviteiten rond het twintigjarige bestaan van de European Film Awards. Het Vlaams Radio Orkest onder leiding van Dirk Brossé zal muziek uitvoeren van Europa's meest vooraanstaande filmmuziekcomponisten. Tijdens het concert met als titel HAPPY BIRTHDAY, EUROPEAN FILM ACADEMY! - EUROPEAN FILM COMPOSERS IN CONCERT zal het Vlaams Radio Orkest onder leiding van Dirk Brossé muziek uitvoeren van befaamde Europese filmmuziekcomponisten zoals Peer Raben, Georges Delerue, Craig Armstrong, Wim Mertens, Jean-Claude Petit, David Arnold, Nicola Piovani en Wojciech Kilar. Op deze manier hopen het festival en de EFA de rijke Europese filmmuziektraditie onder de aandacht te brengen van het aanwezige publiek, de internationale filmpers en tal van prominenten uit de Europese filmwereld. In 2005 stond het Vlaams Radio Orkest al eens op de bühne in Berlijn voor het door het Filmfestival Gent georganiseerde filmmuziekconcert The Music of the Image. Het concert kon toen rekenen op een minutenlange staande ovatie van het internationale publiek en was voor zowel het VRO als het Filmfestival Gent een hoogtepunt in hun carrière. Ook tijdens de 34ste editie van het Filmfestival Gent zal het Vlaams Radio Orkest twee keer op het podium staan: bij het filmmuziekconcert van de Spaanse componist Alberto Iglesias op 19 oktober en bij de uitreiking van de World Soundtrack Awards op 20 oktober en het daaraan gekoppelde concert. Bij dat laatste concert zal het VRO muziek spelen van componisten Mychael Danna, Harry Gregson-Williams, Evanthia Reboutsika en Jef Neve. De komende jaren blijven het Filmfestival Gent en het Vlaams Radio Orkest nauw samenwerken om Vlaanderen op de kaart te zetten in de filmmuziekwereld. Onlangs werd tussen beide partijen een samenwerkingsverband voor drie jaar gesloten, waardoor het Vlaams Radio Orkest de geprefereerde partner is van het festival bij het organiseren van filmmuziekconcerten. Het concert in Berlijn is mogelijk gemaakt door de steun van de Stad Gent, Provincie Oost-Vlaanderen, de Vlaamse Gemeenschap, Admiralspalast en de Medienboard Berlin-Brandenburg. HAPPY BIRTHDAY, EUROPEAN FILM ACADEMY! - EUROPEAN FILM COMPOSERS IN CONCERT , op 30 november in Admiralspalast Berlijn. Tickets kosten tussen 10 en 50 euro en zijn te koop via www.admiralspalast.de

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?