09 20 okt. '24

FFGent en Trefpunt presenteren: Ciné Baudelo

P1akjh5pao1d9s15ll38djbkhcp1
06 jun. 2016
Logisch dat Film Fest Gent, een filmfestival waar muziek in zit, op de Gentse Feesten uitpakt met een reeks films die op de meest diverse manieren muziek in beeld brengen. In samenwerking met Trefpunt Festival 2016 - Gentse Feesten zetten we elke nacht in met een vertoning van een muziekfilm onder de feestelijke sterrenhemel. Gaande van pure documentaires over muzikale legendes als Amy Winehouse en Kurt Cobain tot nostalgische discopret, bruisende muzikale fantasieën op muziek van de Beatles en zapparty’s door een eeuw popmuziek. Kortom, films met de ideale soundtrack om de Gentse feestnachten door te komen. De films starten om 00:00 uur aan het hoofdpodium in Baudelohof. Je kan al tooghangend genieten van de film of plaats nemen voor het scherm. Er wordt een beperkt aantal stoelen voorzien dus wil je zeker zijn van een zitje, kom dan op tijd of neem je eigen campingstoel/picknickdeken mee.

Vrijdag 15 juli:
Whiplash (2014) van Damien Chazelle
Even intens als meeslepend drama over de fysieke en psychische uitputtingsslag tussen een jonge gedreven jazzdrummer en zijn docent (karakterkop J.K.Simmons in de rol van zijn leven) die hem tot het uiterste drijft.

Zaterdag 16 juli:
Saturday Night Fever (1977) van John Badham
De film die John Travolta en de disco fever lanceerde en als geen ander de roes, de hoop en de energie van de seventies vatte. Travolta is de kansarme jongen uit Brooklyn die ervan droomt de Verrazano brug naar Manhattan over te steken en pas op de fluorescente dansvloer van de lokale discotempel zijn identiteit kan ontplooien. Muziek van de Bee Gees.

Zondag 17 juli:
Amy (2015) van Asif Kapadia
Het levensverhaal van Amy Winehouse in haar eigen woorden, met onuitgegeven archiefmateriaal en geluidsopnamen. Oftewel hoe faam, drank, drugs en boulimia een van de grootste muzikale talenten van de laatste jaren naar de ondergang voerden.

Maandag 18 juli:
Cobain: Montage of Heck (2015) van Brett Morgen
De geautoriseerde documentaire over het korte leven van Kurt Cobain, van zijn jeugd en zijn vroege dagen in Aberdeen, Washington tot hij succes boekte met de grunge band Nirvana. Mooie mix van archiefbeelden, videomateriaal, videoclips en zelfs animatie.

Dinsdag 19 juli:
Sweeney Todd: the Demon Barber of Fleet Street (2007) van Tim Burton
Gitzwarte Gotische musical van Tim Burton naar de radicaal misantropische toneelmusical van de grote Stephen Sondheim. Een festijn van grappige zwartgalligheid, Burtoneske fantasie, briljante songs én het verborgen zangtalent van Johnny Depp.

Woensdag 20 juli:
Across the Universe (2007) van Julie Taymor
Een visueel overdonderend fresco van de sixties in al zijn psychedelische glorie, met als verhaallijn een transcontinentale love story en als structuur 34 Beatlessongs waarvan de teksten wonderwel bij het relaas aansluiten. Een van de meest onderschatte muziekfilms van de eeuw. Lees hier waarom Patrick Duynslaegher deze film tipt als een van zijn favorieten!

Donderdag 21 juli:
Moulin Rouge (2001) van Baz Luhrmann
De Australische regisseur Baz Luhrmann laat de pikante clichés van het Belle Epoque Parijs ver achter zich om een bruisende jukebox musical in elkaar te boksen waarin allerlei invloeden (van Bollywood-ivoor & brokaat-Kitsch over Studio 54-achtige discokoorts tot MTV-achtige montagestunts) samensmelten tot een spektakelcarrousel en zapparty door een eeuw popmuziek.

Vrijdag 22 juli:
Grease (1978) van Randal Kleiser
Heupwiegend disco-idool John Travolta werd met Grease gekroond tot dé muzikale superstar van de jaren zeventig. De fifties sfeer van de originele Broadwaymusical wordt met liefdevolle nostalgie in de studio herschapen en de amoureuze perikelen tussen all-American studenten van een sprookjesachtige high school zijn van alle tijden. Olivia Newton-John en de liedjes van de Bee Gees dragen bij tot de cultstatus van dit vrolijk niemendalletje.

Zaterdag 23 juli:
20.000 Days on Earth (2014) van Iain Forsyth & Jane Pollard
Deze ingenieuze pseudo-documentaire toont heel conceptueel één dag ( de 20.000 ste) in het leven van de filosoferende rockzanger, kunstenaar, romanschrijver, scenarist - en nog zo veel meer - Nick Cave.

Zondag 24 juli:
The Rocky Horror Picture Show (1975) van Jim Sharman
Horror-rockmusical over travestie en transseksualiteit in Transsylvanië. Bizarre, vermakelijke mix van Superman, Dracula, Hell’s Angels, acid rock, Amerikaanse Gotiek en B-films. Deze ultieme cultfilm dankt zijn reputatie aan een enthousiast, almaar terugkerend publiek dat in Amerikaanse bioscopen waar de film jarenlang draaide, luidkeels commentaar gaf op de decadente avonturen van een onschuldig stel.

Volg het event op Facebook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?