12 23 okt. '21

Andy García stelt nieuwe film City Island voor

11 sep. 2009

Niemand minder dan Andy García is te gast op de komende editie van het Filmfestival Gent (6-17 oktober), samen met zijn dochter Dominik García-Lorido. Ze komen op 16 oktober de film City Island voorstellen, waarin beiden te zien zijn. García zal voor de vertoning van de film een Joseph Plateau Honorary Award ontvangen.

Voor Andy García is het een prettig weerzien met het festival. In 1987 was hij reeds in Gent om op de openingsavond The Untouchables van Brian De Palma voor te stellen. Tweeëntwintig jaar later komt hij terug voor de film City Island, die in Gent te zien is als Benelux-première. García vertolkte rollen in heel wat gerenommeerde films. Hij schitterde onder meer in The Godfather: Part III, waarvoor hij een Oscarnominatie kreeg als Beste Acteur. Daarnaast schitterde hij ook in Internal Affairs van Mike Figgis en When a Man Loves a Woman van Luis Mandoki, waarin hij speelde aan de zijde van Meg Ryan. De laatste jaren was hij vooral bekend om zijn rol in Ocean's Eleven en beide daaropvolgende films uit de reeks, Ocean's Twelve en Ocean's Thirteen. In City Island speelt Andy García de cipier Vince die in een midlifecrisis zit en met zijn disfunctionele familie in een weinig bekend vissersplaatsje in de Bronx woont. Moeder Joyce voelt zich verwaarloosd, dochter Vivian verdient haar boterham als stripdanseres en zoon Vinnie is geobsedeerd door overmatig dikke vrouwen. Op de koop toe droomt Vince van een acteercarrière. Het Filmfestival Gent focust dit jaar op Azië. Naast een filmfocus op China en een concert met de Japanse componist Shigeru Umebayashi (In the Mood for Love, 2046), kunnen filmliefhebbers in het Caermersklooster terecht voor een multimediale tentoonstelling over de Japanse animatiefilm. Ook de retrospectievesectie is Aziatisch gekleurd. Het festival toont een overzicht van de Japanse Studio Ghibli-films en de vier films waar de Chinese juryleden Wang Quan'An en Yu Nan samen aan werkten. Muziekliefhebbers kunnen tijdens het festival genieten van de filmmuziek die Jef Neve componeerde voor Dagen zonder lief en De helaasheid der dingen (10 oktober), de countrymuziek van de Amerikaanse acteur Kevin Costner en zijn groep Modern West (11 oktober), een muzikale ode aan filmdiva's door het Traffic Quintet (14 oktober) en uiteraard de uitreiking van de World Soundtrack Awards als afsluiter van het festival op 17 oktober. Op het programma die avond staat ondermeer muziek van drievoudig Oscarwinnaar Marvin Hamlisch en de Franse Golden Globe-winnaar Alexandre Desplat. Het volledige programma van het festival is vanaf 23 september beschikbaar.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.