09 20 okt. '24
6fc1f94b 3ece 45e6 b10b a3804a72e261

Kenneth Branagh

Much Ado About Nothing

110' - 1993 - Drama, Komedie, Romantisch - Taal: Engels
Regisseur: Kenneth Branagh Componist: Patrick Neil Doyle Met: Kenneth Branagh, Michael Keaton, Robert Sean Leonard, Keanu Reeves, Emma Thompson, Denzel Washington
Much Ado About Nothing is de vierde film die acteur /regisseur/ wonderkind Kenneth Branagh heeft geregisseerd, en het is zijn tweede filmbewerking van een stuk van Shakespeare.
Het was in 1989 dat hij via zijn maat­schappij Renaissance Films Henry V pro­duceerde en regisseerde (en hij speelde er ook de hoofdrol in), na door pers en pu­bliek te zijn toegejuicht in de toneelversie van de Royal Shakespeare Company.
Much Ado About Nothing, een stuk over misverstand en onuitgesproken passie draait rond de bitsige relatie tussen Bene­dict (Branagh) en Beatrice (Emma Thomp­son). De film, die op locatie in Toscanië werd gedraaid met een cast vol sterren zoals Denzel Washington, Keanu Reeves en Branaghs vrouw Emma Thompson (die een Oscar won voor Howard's End), verschilt sterk in toon en stijl van Henry V - een feit dat niet alleen het gevolg is van de inmiddels door Branagh opgedane filmervaring, maar ook van het onderwerp. "Het feit dat Much Ado over liefde gaat en niet over oorlogvoerende naties maakt dat de dialoog gemakkelijker in het oor ligt en dat de camera beweeglijker is". Het is een benadering die ook voortspruit uit Branaghs manier om Shakespeare te brengen, nl. op een onderhoudende en bevattelijke manier. Shakespeare is er voor de massa, zegt Branagh, en niet alleen voor de cultuurgieren.

Image gallery

B4b71e11 3dee 44cf b293 9c279e276544
6fc1f94b 3ece 45e6 b10b a3804a72e261

Generiek

Regisseur

Kenneth Branagh

Componist

Patrick Neil Doyle

Met

Kenneth Branagh, Michael Keaton, Robert Sean Leonard, Keanu Reeves, Emma Thompson, Denzel Washington

Scenario

Kenneth Branagh

Cinematograaf

Roger Lanser

Monteur

Andrew Marcus

Producent

Kenneth Branagh, Stephen Evans

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigd Koninkrijk

Scenario gebaseerd op

''Much ado about Nothing'', (William Shakespeare)

Jaar

1993

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?